Kanepi rahvatriatlonide sari tuleb taas

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kooraste rahvatriatloni start.
Kooraste rahvatriatloni start. Foto: Erakogu

Eelmisel aastal alguse saanud Kanepi valla rahvatriatlonide sari toimub ka sel aastal ning koosneb kolmest etapist, teatasid korraldajad.

Esimene võistlus peetakse maha 7. juulil kui toimub Krootuse rahvatriatlon, sellele järgneb 28. juulil Valgjärve ja 11. augustil Kooraste rahvatriatlon.

Kolm võistlusrada on korraldaja Hegri Naruski sõnul olemuselt väga erinevad. «Kõllestes asuv rada on kõige tasasemal maastikul, aga toimub kõige esimesena, kui osavõtjate treenitus on juuli alguses veel tagasihoidlik. Valgjärve rattarada on üks Eesti suurima kõrguste vahega triatloniradasid, kuid distantsi esimesel poolel on ainult laskumised, mis võimaldavad puhata enne Valgjärve mäkke ronimist,» rääkis ta.

Eelmisel aastal esimest korda toimunud võistlus näitas, et distants oli jõukohane kõigile ning palava ilmaga ei tekkinud võistlusraja läbimisel probleeme kellelgi. Koorastes rada on täies pikkuses kruusateedel ning sõidetav maastikurattaga.

Rahvatriatlonid toimuvad kahel distantsil. Lühemal ehk lastedistantsil on 100m ujumist, 4 km rattasõitu ja 1 km jooksu. Pikemal põhidistantsil tuleb ujuda 250 meetrit, sõita rattaga 10 km ja lõpuks joosta 2 km.

«Põhidistantsi pikkus peaks olema jõukohane kõigile ning siin saavad end proovile panna ka need, kellel varasemalt on spordiga kokkupuuteid vähe,» sõnas Narusk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles