Gregor Kuusk võitis Valgas peetava EM-etapi kvalifikatsiooni

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Foto: Rauno Kais

Sel nädalavahetusel sõidetakse legendaarsel Jaanikese krossirajal noorte EMX65 ja EMX85 klasside Euroopa meistrivõistluste kirderegiooni viimane etapp, kus selguvad mõlemas klassis need kümme, kes pääsevad EM-finaali. Tänastes kvalifikatsioonides tegi eestlastest parima tulemuse Gregor Kuusk, kes võitis EMX65 klassi sõidu.

EMX65 klassis algas Gregor Kuuse (Husqvarna) hea päev juba kvalifikatsioonis, kus ta sõitis välja kiireima ringiaja, vahendas msport.ee

Kuusk haaras ka kvalifikatsioonisõidu stardis liidrikoha, kuid pidi terve sõidu punktitabeli liidri, leeduka Marius Adomaitise ja venelase Semen Rybakovi (mõlemad KTM) rünnakuid tõrjuma. Kuusk suutis kenasti külma närvi säilitada ja võitis sõidu, Leedu-Vene duell lõppes seekord venelase paremusega, kes lõpetas Kuuse järel teisena ning Adoimaitis pidi kolmanda kohaga leppima.

Ülejäänud eestlastest olid Kaspar Uibu (Yamaha) 16., Hugo Sirel 17., Timo Tjorven Teesalu 18., Karl Teesalu (kõik KTM) 19., Sten-Kevin Toomela (Husqvarna) 20., Tõnu Kaspar Teesalu (KTM) 22., Jan-Marten Paju (Husqvarna) 24., Enriko Peilman 28., Bert Matteo Laas 30., Tristen Mardo 32. ja Robin Raudsepp 33. (kõik KTM).

Suuremas EMX85 klassis vastutas meie sõitjate parima tulemuse eest Mikk Martin Lõhmus (KTM), kes peale tagasihoidlikku starti suutis end 9ndalt kohalt 5ndaks sõita. Sõidu võitis kindlalt sarja liider lätlane Karlis Reišulis (KTM) kaasmaalase Uldis Freibergsi ja venelase Zakhar Osmolovskii (mõlemad Husqvarna) ees. Eestlastest mahtusid esikümnesse veel Romeo Pikand ja Mark Peterson (mõlemad KTM), kes olid vastavalt 9. ja 10. Richard Paat ületas lõpujoone 17. ja Hugo Nork (mõlmad KTM) 19. kohal.

Lisaks EM-sõitudele võistlesid kohalikele karikatele ka klassid 65cc ja 50cc. Suuremas arvestuses sõitsid end esikolmikusse Stefan Taaber, Travis Leok ja Paul Raid (kõik Husqvarna), 50cc arvestuses oli TOP3 Lucas Leok (Husqvarna), Krevor Marcel Nõmme (KTM) ja Enri Lustus (Husqvarna).

Pühapäeval sõidetakse Jaanikeses juba finaalsõidud ja kahe vaheklassi võistlused. EM-finaal toimub koos MM-etapiga 27.-28. juulil Tšehhis Loketis ning sinna pääseb võistlema iga nelja Euroopa regiooni 10 paremat sõitjat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles