Laulupidu jõuab suurte ekraanide vahendusel 14 Eesti maakonda

LEPM
Copy
Üldlaulupidu 2014. aastal.
Üldlaulupidu 2014. aastal. Foto: Dmitri Kotjuh

Pühapäeval kell 14 algavat XXVII laulupeo "Minu arm" kontserti saab suurte ekraanide vahendusel otsepildis jälgida 14 paigas üle Eesti ning mitmetes kohtades saab enne näha ka tantsupeo etenduse ülekannet, Tallinnas kantakse laulupidu üle Vabaduse väljakul.

Laulu- ja tantsupeo ühisvaatamisteks paigaldatakse üle Eesti 3x5 meetri suurused LED-ekraanid ning toolid. Kuna tegemist on juubelipeoga, siis on maakondlikud korraldajad mitmetes paikades hoolitsenud ka lisategevuste eest, et pidu veel meeleolukam oleks.

"Näiteks Valgamaal Taagepera lossi pargis on tore perepäev, kus saab vaadata ja osta Mulgi käsitööd, süüa pannkooke ning soetada kohalikke tooteid. Võrumaal on terve päeva jooksul avatud Uma Meki toiduala ja kohvikud, osaleda saab erinevates õpitubades ja osta kohalike meistrite käsitööd," ütles ühisvaatamist korraldava Rahvakultuuri Keskuse kommunikatsioonijuht Kaja Mõts.

Pühapäevast laulupeo kontserti saab otsepildis vaadata Orjaku sadamas (Hiiumaa), Rapla linna keskväljakul, Kuressaare linna keskväljakul (Saaremaa), Pärnu linna lastepargis ja Tallinnas Vabaduse väljakul.

Lisaks laulupeole näeb mitmetes kohtades eelnevalt ka tantsupeo etenduse ülekannet. Tantsupeo etendust saab vaadata: Taagepera lossi pargis Valgamaal kell 10, Põlva linna keskväljakul kell 11, Loosi mõisa hoovis Võrumaal kell 11, Jõgeva kultuurikeskuses kell 11, Narva linnuse hoovis kell 11, Haapsalu Rootsi turu juures kell 11, Eesti Rahva Muuseumi A sissepääsu ees Tartumaal kell 11, Viljandi lauluväljakul kell 11.30 ja Paide keskväljakul kell 12.

Sissepääs on kõikjal tasuta.

Ühisvaatamist korraldab Rahvakultuuri Keskus koos kultuuriministeeriumi, Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA ning Eesti Rahvusringhäälinguga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles