Ametlik: kahevõistluse maailmakarikasari jõuab taas Otepääle

Kevin Koik
, suvereporter
Copy
Eestlastest lööb Otepää kaasa Kristjan Ilves.
Eestlastest lööb Otepää kaasa Kristjan Ilves. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tänavu esmakordselt Otepääl toimunud kahevõistluse maailmakarikasarja etapp jõuab tuleval aastal taas Eestisse. 8.–9. veebruaril võistlevad Tehvandi suusastaadionil maailma tipud, kelle seas ka Kristjan Ilves.

Eesti Suusaliidu kahevõistluse alakomitee esimehe Ago Markvardti sõnul pakub kodune võistlus Ilvesele suurepärase võimaluse konkureerida maailma paremikuga ning saada toetust kodupublikult. Markvardt loodab, et karikasarja etapile pääseb Eestist võistlema ka teisi noori kahevõistlejaid.

Teist aastat säärast tipptasemel võistlust võõrustav Otepää kindlustab sellega oma kohta maailmakaardil. «Rahvusvahelise suusaliiduga käivad läbirääkimised, et tuua maailmakarikasarja etapp Eestisse ka 2021. aastal,» teatas esimees Markvardt.

Etappi viib läbi Eesti Suusaliit, kes on alustanud ettevalmistusi veebruaris toimuvaks võistluseks juba praegu. Hetkel viiakse läbi kohtumisi mitmete potentsiaalsete sponsoritega, et ettevõtmist finantseerida.

Maailma karikavõistlused kahevõistluses on rahvusvaheline mitmeetapiline sari, mida korraldab Rahvusvaheline Suusaföderatsioon (FIS).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles