Juubelipeo avakontserti nautis 82 000 inimest

LEPM
Copy
Laulupeo avakontsert "Õpetajale"
Laulupeo avakontsert "Õpetajale" Foto: Mihkel Maripuu

Laupäeva õhtul toimunud XXVII laulupeo „Minu arm“ avakontserdil tegid 82 000 osalenud inimest ekskursiooniga eesti muusikalukku sügava kummarduse kõikidele õpetajatele. Operatiivteenistuste kinnitusel möödusid nii rongkäik kui ka avakontsert rahumeelselt.

Rongkäiguga lauluväljakule saabunud juubelipeo tule kandsid 25 000 avaühendkooris seisnud laulja silme all peo alguses torni laulupeo kunstilised juhid. Tule süütamisele järgnes kolme ja poole eesti muusika hittide paraad, mida kroonisid õhtu lõpetuseks lava ja rahvaga koos lauldud ühislaulud.

Avakontserdi kava koostati eesti heliloojate ja nende õpetajate loodud muusikast. Ühes rahvaga pöörasid lauljad ja muusikud pilgu oma muusikalistele eelkäijatele. Ajaliselt raamistasid laulupeo esimesel päeval kõlavaid teoseid Jānis Cimze 1872. aastal ilmunud lugu “Rīga dimd” Kaspars Putniņš juhatusel ja Tauno Aintsi 2017. aastal loodud ning kordamisele tulnud laul “Üksi pole keegi”, mida juhatas peadirigent Peeter Perens. Avakontserdil kõlasid 26 eriilmelist teost eesti muusikaklassikast, mida juhatasid meie tippdirigendid Neeme Järvi, Tõnu Kaljuste, Kristina Poska, Olari Elts, Risto Joost ja teised. Villem Kapi soololaulu esitas Ain Anger, keda saatis klaveril avakontserdi muusikajuht Siim Selis.

Lauluväljakul tegutsevale meditsiiniteenistusele möödus päev plaanipäraselt. Kuna platsil oli varasemate päevadega võrreldes rahvast rohkem, siis oli  pisut enam ka pisipöördumisi. Meditsiiniteenistus paneb siiski kõigile homme laulupeole tulijatele südamele, et peopäeva jooksul joodaks piisavas koguses vett ning kindlasti tuleks ka korralikult süüa, et pikk päev võimalikult mugavalt mööda saata.

Politseil tuli põhiliselt tegeleda kaotatud ja leitud asjade ning eksinud lastega. Homset silmas pidades tuletavad korraldajad meelde, et lauluväljaku pääslate juures on lisaks turvatöötajatele ka G4S vabatahtlikud, kes juhendavad ja suunavad külastajaid ning jagavad väikelastele mõeldud käepaelu, millele saab vanem oma telefoninumbri kirjutada. Kui laps peaks rahvamassis saatjad silmist kaotama, siis käepaelal oleva kontakti abil on võimalik laps saatjaga kiiremini kokku viia. Käepaelu võib küsida ka Oru värava juures asuvast infopunktist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles