Kutseõppekeskus lennutab õppureid ja õpetajaid välismaale

Kevin Koik
, suvereporter
Copy
Õpetaja Ranert Lindt (vasakul) avastas koos õpilaste Robin Uibopuu (vasakult), Kenert Läätse, Jaagup Mäestu ja Kristo Jessega lisaks töökultuurile ka Hispaania eluolu ja vaatamisväärsusi.
Õpetaja Ranert Lindt (vasakul) avastas koos õpilaste Robin Uibopuu (vasakult), Kenert Läätse, Jaagup Mäestu ja Kristo Jessega lisaks töökultuurile ka Hispaania eluolu ja vaatamisväärsusi. Foto: VkÕk Erakogu

Möödunud õppeaastal saatis Valgamaa kutseõppekeskus Hispaaniasse, Maltale ja Türki õpitud oskusi praktikas rakendama 33 õpilast. Esimest korda sõitsid välismaale stažeerima ka õpetajaid, kelle hinnangul on kogemus hindamatu väärtusega.

«Kui annan koolis tundi, on minu ja õpilaste vahel õpetaja-õpilase suhe. Kui aga olime välismaal, said meist nagu töökaaslased. Õpilased ei vaadanud mind enam nagu õpetajat,» rääkis Maltal ja Gruusias täiendusõppel käinud pedagoog Katrin Uffert.

Restorani- ja kokandusvaldkonna teadmisi jagava Ufferti sõnul andis töötamiskogemus teises riigis võimaluse mitte ainult kokata koos professionaalsete kulinaaridega, vaid tutvuda ka kohaliku eluolu ja kultuuriga. «Maltal on tavapärane, et renditakse välja üks tuba suurest korterist. Kui läksime esimest korda korterisse, tuli meile suure üllatusena, et üheskoos elavad võõrad inimesed, kelle seas olid nii mehed kui naised,» meenutas Katrin Uffert põnevat vahejuhtumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles