Spordibaasi tulevik kütab kirgi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kääriku
Kääriku Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Reedel kella 13.30 paiku kogunesid Tartu Ülikooli peahoone ette Kääriku spordibaasi saatuse pärast muretsevad inimesed, keda oli kokku rohkem kui 30.

Ehkki kokku tulnud inimeste eesmärk oli seista õues, juhtida loosungitega tähelepanu spordibaasi segasele saatusele ning rääkida ülikooli nõukogu liikmetega, nõustusid nad kantsler Andres Liinati lahke kutsega minna peahoone soojaks köetud saali. Sarnast võtet on ülikool kasutanud ka varasemate meeleavalduste puhul.

Nii istusidki kokkutulnud rahulikult ümber laua, kuulasid kantsleri ettekannet ja esitasid küsimused, mis puudutasid Kääriku baasi Tehvandi keskuse kasutusse andmist ning edasist saatust kehakultuuriteaduskonna õppebaasina. Liinat lubas, et Käärikul tuleb renessanss, sest kui Tehvandi keskus on suutnud Otepääle nii palju raha tuua, suudab ta seda kindlasti ka Käärikule.

Samuti tõstis kantsler esile suurt kahjumit, mida Kääriku pidamine ülikoolile igal aastal tekitab. Valduste Tehvandile kasutada andmisega ei peaks ülikool Liinati sõnul enam raha ülalpidamiskuludeks leidma ning saaks suunata vabanevad vahendid ülikooli põhitegevuseks ehk õppe- ja teadustööks.

Vahetult enne kella 14 tõttasid Tartu Ülikooli nõukogu liikmed istungile, kus tuleb otsustamisele Kääriku baasi tükeldamine. Kuna samal ajal viibisid piketeerijad nõukogu saali kõrval asuvas valitsuse saalis, ei näinud nõukogu liikmed piketti ega saanud tutvuda ka meeleavaldajate seisukohtadega. (Tartupostimees.ee)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles