Talvepealinna tiitel tuleb tänavu kätte võidelda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvepealinna tiitli eest tuleb sel korral võidelda
Talvepealinna tiitli eest tuleb sel korral võidelda Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Talve alguse päeval, 22. detsembril pärjatakse Otepää juba viieteistkümnendat korda talvepealinna tiitliga. Ka seekord on valla kultuurijuhi Sirje Ginteri arvates rahval põhjust tulla üritusi uudistama.

Kuidas talv Otepääle saabub?

«Hommikul kell seitse algab Adrenaliin.ee eestvedamisel Otepää linnamäel paintballilahing. Kuna sügis on oma võimu pikalt näidanud, siis Otepää otsustas talve vallutada lahinguga. Oma tiitlit kaitseb sügispealinn Narva koos Tallinnaga, abiks Türi ja Pärnu esindajad. Talve algusajaks – kella 7.30ks peaks talvepealinna tiitel olema kätte võidetud.»

Millega sündmused jätkuvad?

«Kohe pärast seda üritust, ametlikult juba talvel, heisatakse linna keskväljakul talvepealinna lipp ja kuulutatakse välja talveturg.»

Kuidas selle aasta talveturg välja näeb?

«Talveturg on meil juba traditsiooniline ettevõtmine ning selle eestvedajad ja korraldajad on Otepää naisselts eesotsas Riita Aaderiga.

Turul müüakse talve- ja jõulupärast kaupa, mis sobivad ka kingitusteks: toiduaineid, maiustusi, käsitööd, jõulukaunistusi – ühesõnaga kõike, millega jõulueelsel ajal kaubelda sobib. Kaasa löövad  Otepää noortekeskuse noored, kes tulevad turule oma kaubavalikuga. Lisaks organiseerib naiskodukaitse »talvekirbu«, kuhu inimesed saavad tuua asju vahetuseks, mitte müümiseks.»

Kas lastele ka on mõeldud?

«Ikka. Kohale tuleb taluperenaine Kaja Väärsi, kes sõidutab lapsi hobusega. Otepää politsei teeb lastele lõbusõitu lumesaaniga. Loodame, et lumi selleks päevaks ikka vähemalt Otepääle jõuab.»

Kas pakutakse ka midagi meelelahutuslikku?

«Üles astuvad ja turuliste meelt lahutavad Otepää lasteaia lapsed ning Otepää isetegevuslased.»

Millega päev jätkub?

«Õhtul kell 18, mil talv juba täies jõus, kutsume inimesi lumevalsile. Et pidulikku ja kaunist aega meeleolukaks muuta, toimub kuuse juures elava tule vaatemäng – »Talve(v)algus«. Tuletrupp Flameous soovib särtsakate tuleefektide saatel tuua inimesteni soojust, headust ja valgust. Lisaks loob meeleolu Otepää laululaps Laura Danilas.»

Kuidas esimene talvepäev lõpetatakse?

«Pärast tuleetendust ootab kultuurikeskuse välistreppidel rahvast segakoor Eveko, et tervitada otepäälasi ja külalisi saabuvate jõulude puhul. Sellega pannaksegi sel päeval talvepealinna tiitliüritustele punkt. Edasi saabuvad juba jõulud ning sellega kaasnevad jõulutoimetused ja -üritused.»

Keda üritustele ootate?

«Ootame kõiki, keda need üritused huvitavad ning kes soovivad kaasa lüüa. Kõik, kes tahaksid paintballilahingut vaadata, peaksid kogunema juba kell 6.45 Linnamäe alla. Kohtumiseni talvepealinnas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles