Festival jõuab seitsmesse kirikusse

Copy
Järgmisel kolmapäeval saab Valka kirikus kuulata Mikk Langeprooni, kes esineb koos teise noore akordionitalendi Henri Ziboga.
Järgmisel kolmapäeval saab Valka kirikus kuulata Mikk Langeprooni, kes esineb koos teise noore akordionitalendi Henri Ziboga. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Juulis toimub Valga vallas ja Valkas neljandat korda muusikafestival. Kontserdid toimuvad sellel aastal seitsmes kirikus nii maakonnakeskuses kui ka teistes valla pühakodades. Huvilistel avaneb võimalus kuulata pühakodades nii instrumentaal- kui ka vokaalmuusikat. Lisaks saab ürituse ajal tutvuda kirikutega.

Eile oli Valga Jaani kirikus avakontsert «Caro mio ben». Juba reedel saab Valga katoliku kirikus nautida kirikuklassikat, mida esitavad Kristina Kriit viiulil ja Levi-Danel Mägila tšellol. Pühapäeval korraldavad aga Hargla kirikus «Trompeti paraadi» Neeme Ots, Aarne Ots, Villem Endel Tiits ja Laur Keller.

Järgmisel nädalal on kavas kolm kontserti.

Kolmapäeval esineb Valka Lugaži kirikus akordioniduo Henri Zibo ja Mikk Langeproon. Mõlemad noormehed võitsid kuulajate südameid telesaates «Klassikatähed». Laupäeval astuvad Valga apostliku õigeusu Issidori kirikus üles vokaalkvarteti Katedraal lauljad. Kavas on igapäevase õigeusu jumalateenistuse laulud. Päev hiljem on Karula Maarja kirikus kontsert «Ave Maria». Esinevad sopran Kristina Vähi ja Tiina Kärblane klaveril. Luuletekste esitab Margus Prangel.

Sarja viimane kontsert on 28. juulil Laatre kirikus ja kannab pealkirja «Tšello on meie sõber». Esineb Celloduo, kuhu kuuluvad Andreas Lend ja Johannes Sarapuu.

Piletid on kõikjal müügil tund enne kontserdi algust kohapeal. Festivali korraldab Valga vallavalitsus koostöös Pille Lille muusikute fondiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles