Käärkamber saab uue altarimaali

Copy
Selline näeb kiriku käärkamber välja praegu. 
Selline näeb kiriku käärkamber välja praegu. Foto: Tanel Meiel

EELK Sangaste Püha Andrease kogudus saab kiriku käärkambrisse uue altarimaali. Selle pidulik õnnistamine on homme kell 17 Sangaste kirikus.

Maali uuendamise idee sündis 2017. aastal. Praegu ripub käärkambris prinditud reproduktsioon maalist, mis kujutab Jeesust Emmause teel. Uus maali autor on kunstnik ja arhitekt Martti Ruus. Maali on korduvalt muudetud ja nagu keskaegsele altarimaalile kohane, on ka sel mitu kihistust. Esialgsest ideest – Jeesus viljapõllul – on saanud teistsugune maal.

«Algul maalis kunstnik maali, siis hakkas maal teda maalima,» iseloomustas Sangaste koguduse diakon Tanel Meiel loomisprotsessi. «Täname väga suurannetaja Neinar Selit, tänu kellele altarimaal valmis.»

Sangaste koguduse õpetaja Ivo Pill märkis, et käärkambri altarimaalide õnnistamisi Eestis väga sageli ette ei tule. «Üks suur asi on Jumala abiga valmis saanud, sellised asjad tehakse sajanditeks ja praegune kogudus on oma jälje järeltulevatele põlvedele jätnud. Mida vähem inimlikku taolistes tegemistes on, seda suurem on Jumala au,» lisas Ivo Pill.

Maali õnnistamise jumalateenistusel teenivad Valga praostkonna vaimulikud, tulla on lubanud ka EELK peapiiskop Urmas Viilma. Teenistusele on oodatud kõik huvilised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles