Ida-Virumaa kooli asus juhtima ülempreester Räpinast

BNS
Copy
Räpina Püha Sakariase ja Elisabeti koguduse preester Tihhon (Tarmo) Tammes Valga muuseumis õigeusust rääkimas
Arvo Meeks/Valgamaalane
Räpina Püha Sakariase ja Elisabeti koguduse preester Tihhon (Tarmo) Tammes Valga muuseumis õigeusust rääkimas Arvo Meeks/Valgamaalane Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sinimäe kooli direktorina töötab sellest nädalast Tarmo Tammes Räpinast. Ta on olnud aastaid kooliõpetaja ning Eesti apostlik-õigeusu kiriku ülempreester, kirjutab Põhjarannik.

Tammes rääkis, et Ida-Virumaaga polnud tal varem mingit kokkupuudet, kuni ta otsustas kevadel kandideerida Kohtla-Järve riigigümnaasiumi direktoriks ja jõudis ka lõppvooru. «Selle käigus tutvusin piirkonna haridusmaastikuga laiemalt. Mul oli soov edasi liikuda, sest olin üsna kaua olnud õpetaja ametis ja minus oli küpsenud soov lüüa haridusmaastiku kujundamisel kaasa koolijuhina.»

Kui riigigümnaasiumi direktoritool läks Hendrik Agurile, tundus ka kakskeelse Sinimäe kooli juhtimine Tammesele huvitava väljakutsena. «Olen üle kümne aasta töötanud Räpinas kakskeelse kogukonnaga. Praegu oleme Räpinas olukorras, et kui ei tea lapse päritolu, ei tee enam keeleliselt vahet. Juba lasteaias pööratakse eesti keelele hästi palju tähelepanu ja harva, kui mõnel lapsel on keelega raskusi.»

Sinimäe koolile oli vaja leida uus direktor, kuna mullu kevadel puhkenud konflikt õpilase ja õpetaja vahel päädis sellega, et kauaaegne direktor Evald Teetlok tundis survet ametist lahkuda. See ajas koolipere kahte leeri. Mullu suvel korraldatud konkurss uue koolijuhi leidmiseks nurjus. Ühe õppeaasta juhtis õppeasutust Narva-Jõesuu kooli direktor Joel Guljavin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles