Selgus põhjus, miks lõunaeestlased isegi suvel õue ei lähe

LEPM
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Uuringufirma Norstat viis juunis Jõgeva, Tartu, Võru, Valga, Põlva ja Viljandi maakonnas läbi küsitluse, mille kohaselt veedavad vaid pooled lõunaeestlased suvel värske õhus piisavalt aega.

Uuringu tellinud Tele2 turundusdirektori Ines Estrini sõnul sooviti küsitluse abil välja selgitada, kas eestlased eelistavad suvel aega veeta ning tööd teha pigem siseruumides või õues värske õhu käes. “Kuna häälestame oma sidevõrgu suveks vastavalt hooajalisele kasutusele ümber, siis annavad klientide eelistused meile teenuse parendamiseks olulist informatsiooni,” rääkis Estrin.

Vaatamata arenguruumile on lõunaeestlased Estrini sõnul võrreldes teiste piirkondadega siiski eeskujulikumad ja aktiivsemad. “Kui Lõuna-Eesti inimestest 43% veedab värskes õhus päeva jooksul 4 või rohkem tundi, siis näiteks Tallinnas veedab sama palju aega värske õhu käes vaid 19% inimestest,” lisas Estrin.

Uuringust selgus, et lõunaeestlaste endi arvates võiksid nad veel rohkem õue sattuda – 22% vastanutest leidis, et ei veeda värskes õhus piisavalt aega. Meestest hindas oma väljas viibitud aega piisavaks 90 ning naistest 69 protsenti.

“Üldiselt on inimesed värskes õhus veedetud aja positiivsetest mõjudest hästi teadlikud,” rääkis Estrin. Pea kõigi (96%) uuringus osalenud Lõuna-Eesti elanike arvates leevendab värskes õhus aja veetmine stressi või teeb tuju paremaks. Samuti leidsid pea kõik vastanud lõunaeestlased (96%), et värskes õhus aja veetmine parandab füüsilist võimekust.

Uuringu kohaselt on peamised põhjused, miks lõunaeestlased värske õhu kätte ei lähe halb ilm (83%), vaba aja puudus (55%) ja laiskus (53%).

Kokku osales üle-eestilises uuringus 507 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles