Päevatoimetaja:
Mati Määrits

Eesti turule toodi esimene värske laktoosivaba piim

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Piim klaasis. Foto on illustratiivne.
Piim klaasis. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tere piimatööstus tõi turule laktoosivaba piima ja keefiri, mis on mõeldud inimestele, kes ei talu piimasuhkrut. Tere laktoosivaba piim on esimene analoogne värske piim Eestis, seni oli müügil vaid kõrgkuumutatud laktoosivaba piim. Praegu saab antud tooteid osta Selveri poodidest ja varsti jõuab see ka teistesse poekettidesse.

„Kuigi enamus Eesti inimestest on harjunud jooma piima ja piimast ning piimatoodetest on kujunenud aastasadadega meie toidulaua põhikomponendid, on meil hulk inimesi, kes piimasuhkrut ehk laktoosi ei talu,“ sõnas Tere ASi turundusjuht Katrin Tamm.

„Põhjalikke uuringuid eestimaalaste laktoositalumatuse kohta ei ole viimastel aastatel küll tehtud, kuid probleem on kasvav ja seda samuti teadlikkuse tõusu tõttu. Skandinaavias on laktoosivabade toodete nõudlus selges kasvutrendis ning ka Eestis küsivad tarbijad järjest enam laktoosivabu tooteid.“

Turundusjuht lisas, et piimas sisalduv kaltsium on inimesele vajalik kogu tema elukaare jooksul, igas eas, sest ilma toidust saadava piisava kaltsiumita võib tekkida osteoporoos. Inimese tervise seisukohtalt on kõige olulisem tasakaalustatud toitumine, kus kõik olulised toiduained on esindatud õiges koguses ja viisil.

Märksõnad

Tagasi üles