Prügistajad sundisid piirama ligipääsu matmispaigale

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga väikeloomade matmispaika pääsemiseks tuleb tõkkepuu juurest edasi kõndida mitusada meetrit. Ajalehe pöördumise peale niitis vald paiga ka kiirelt puhtaks. 
Valga väikeloomade matmispaika pääsemiseks tuleb tõkkepuu juurest edasi kõndida mitusada meetrit. Ajalehe pöördumise peale niitis vald paiga ka kiirelt puhtaks. Foto: Tiit Loim

Valgalannale teeb muret, et linna väikeloomade matmispaigale takistab ligipääsu tõkkepuu ning koht oli ka pikalt hooldamata.

«Oktoobris oli kõik korras, tõkkepuu lahti, pääsesime juurde. Läksime nüüd urvapühade ajal. Tõkkepuu oli kinni keevitatud. Käisin seal paar nädalat tagasi, hein oli nabani. Väga kurb pilt,» jagas muret Valga elanik Anne Allik.

Matmispaiga eest vastutab vallahoolduse teenistus. Vallavalitsuse meedia­spetsialist Teve Rajamets tõdes reedel, et niitmine oli paraku tõesti matmispaiga territooriumil tegemata. Vald võttis aga muret kuulda ja juba päev pärast ajakirjanikult päringu saamist oli paik ära niidetud.

Rajamets lisas, et tõkkepuu on alal ees, sest sinna hakati vedama olmeprügi. «Tõkkepuu on aga avatav võtmega, selle saamiseks tuleb pöörduda vallahoolduse teenistuse poole. Võtme asukohast on teadlikud ka loomade varjupaiga töötajad.»

Et matmispaigale pääseda ja võti saada, tuleb ühendust võtta vallahoolduse teenistuse töötajatega. Kontaktisikud on Arno Uprus ja Andres Radsin. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles