Valga ümbruses luusivad taas karud

Kevin Koik
, suvereporter
Copy
29. juunil külastasid Valgat kaks karu. Foto on illustreeriv.
29. juunil külastasid Valgat kaks karu. Foto on illustreeriv. Foto: Monika Kaur / Eesti Jahimeeste selts

Mitmete Valgamaa elanike teatel on möödunud ööpäevade jooksul taas pruunkarud kohalike silmapiirile sattunud. Mõmmikuid nähti Valga lähistel asuvates Sooru ning Jaanikese külades.

Pühapäeva varahommikul kella 3.45 paiku nägi karu koduaias seiklemas Jaanikese külas elav Natalja Georgijeva, kes ehmatuse peale äratas unest ka abikaasa Juri. «Värav jäi lahti ja karu tuli aeda. Käis mööda aeda umbes 10 minutit ning tuhnis prügikasti juures,» ütles looma tegevust jälginud Juri Georgijev.

Sotsiaalmeedias ringlenud postituse peale, kus hoiatati liikvel karude eest, lisasid mitmed inimesed, et nägid looma seiklemas ka Valga-Viljandi maanteel mõned kilomeetrid enne Valga linna.

Pühapäeva õhtul kell 19.49 seisid karuga silmitsi Viljandi poolt Valga poole sõitnud Mare ja Heino Säinas, kes looma nähes peatasid aegamisi auto. Mare Säinase sõnul tuli karu Läti poolt ning suundus ligi kuus kilomeetrit enne linnapiiri Eesti poole peal asuvasse metsa.

«Looma absoluutselt ei häirinud inimesed ega auto. Ta vaatas korra meile otsa ja läks külma rahuga üle tee,» sõnas Mare Säinas, kelle sõnul tundus karu olevat inimtegevusega harjunud. Mureliku kodanikuna lisas aga Säinas, et säärase metsloomade liikveloleku puhul peaksid sekkuma vastavad institutsioonid, et tagada inimeste ohutus.

Öösel vastu esmaspäeva nähti Sooru külas kohalike teatel lausa kahte karu.

Varasemalt on pruunkarusid märgatud Valgamaal seiklemas juba kahel korral. 29. juunil leidsid tee Valga linna kaks karu Pihkvast ning 10. juulil uudistas üks neist Tõllistes koduõuel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles