Rongireisijate arv Tartu ja Valga vahel vähenes (6)

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Elroni rong. Pilt on illustreeriv.
Elroni rong. Pilt on illustreeriv. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Selle aasta esimese kuue kuuga tehti Elroni rongidega ligi 4,1 miljonit sõitu ehk 5% rohkem kui mullu samal perioodil. Küll aga kahanes reisijate arv Tartu ja Valga vahel.

Enim sõite tehti esimese poolaasta jooksul Tallinna-Paldiski (699 000), Tallinna-Riisipere (599 000) ja Tallinna-Tartu (591 000) liinidel.

Tartu-Koidula-Piusa liinil tehti esimesel poolaastal 34 000 sõitu ehk 3% enam kui mullu samal ajal. Tartu-Valga liinil aga tehti sõite 83 000, mis tähendab sõitude hulga langust 18% võrra.

Tallinna-Valga rongid sõidavad Tallinnast Tartusse ekspressrongidena ja edasi aeglaste rongidena. Sestap ei saa arve, mis Tartu ja Valga vahel liiklejate hulka näitavad, päris puhta kullana võtta.

"Sõitjad, kes sõidavad näiteks Tallinnast Valka või Jõgevalt Elvasse, jagatakse kahe liini vahel ära. Päris 100% andmed võrreldavad ei ole," nentis Kongo.

"Viie aasta taguse ajaga võrreldes, kui uued rongid liinile tulid, oleme sõitjate arvu suutnud kasvatada enam kui poole võrra. Arusaadavalt paneb see kogu ettevõtte pinge alla ja rongide ületäituvus mõjutab kahjuks ka reisijaid. Loodame klientide mõistvale suhtumisele ning püüame võimalikult kiiresti täiendavad rongid liinile tuua," ütles Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo.

Võrreldes eelmise aastaga on tema sõnal Elroni rongidega tehtud üle 200 000 sõidu rohkem. Kõige suurema kasvu on toonud just kiired ekspressühendused – nii Tartu kui ka Narva suunal on sõitjate arv kasvanud rohkem kui veerandi võrra.

"Loodame aasta lõpuks teenindada üle 8 miljoni reisija, mis tähendaks järjekordset rekordit viimase paarikümne aasta jooksul," lisas Kongo.

Müügi- ja arendusjuht tuletas ühtlasi meelde, et rongist ostes saab pileti soodsamalt piletimasinast ning ka omavalitsuse antud tasuta sõiduõiguse puhul on oluline oma sõit piletimasinas registreerida – ainult selliselt on transpordifirmale teada, et inimene on rongis sõitnud ning seeläbi saavad rongiliikluse kulud kaetud. "Samuti on meile väga oluline rongide täituvuse ja eri peatuste kasutuse info, et saaksime liinile saata sobiva suurusega rongi."

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles