Politsei leidis metsa eksinud eaka härra

LEPM
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Politsei lõpetas äsja eduka maastikuotsingu Põlvamaal, kui metsast toodi välja 81-aastane vanahärra. 

Kui vanahärral kadus metsas orientiir ja jaks, helistas ta oma sõbrannale mitte häirekeskusele. Elupäästva kõne 112 tegigi see sama sõbranna, kes palus mehe leidmiseks politsei abi. 

Politsei sai härraga telefonitsi kontakti ning selgitas talle, et mees püüaks tingimata ise 112 numbril ühe kõne teha. Iga selline kõne täppispositsioneeritakse ja politsei saab kiirelt õigesse punkti abi saata. Mees aga tagasi helistada ei suutnud või osanud, tema jutt oli katkendlik ja ebaselge. Seda enam oli mehe leidmine aegkriitiline.

Otsingul osalenud politseipatrullid asusid mehe umbkaudset asukohta Lootvina külas erinevatel metsateedel sõites alarmsõidukisireeni abil selgitama. Härra selgitas hapral häälel, et on kuskil lagendikul. Muud midagi.

Töö kandis vilja: mõne aja möödudes arvas mees sireeni kuulvat. Politseinikud liikusid sealt edasi raiesmikule, hõikasid meest nimepidi ning lähistelt kostuski vastu kauaoodatud fraas: „Siin olen...“. Näha polnud esiti midagi, sest härra oli seenelkäiguks selga pannud need kõige ebasobivamas värvuses riided – rohelise sviitri ja mustad püksid. 

Lõuna prefektuur soovitab soliidsemas eas metsa minejal seltsiline kaasa võtta, kes kriitilisel hetkel toeks on ja vajadusel kiirelt abi kutsub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles