KÜSITLUS: millistes kohtades soovitate Lõuna-Eestis käia?

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Signe Hunt
Signe Hunt Foto: Arvo Meeks

SIGNE HUNT, Sangaste mõisa tegevjuht

«Kindlasti tuleks ära käia Sangaste mõisa ringtallis, kus äsja avati näitus «Rukkikrahv ja ilmaimed». Samuti juuli alguses uksed avanud Peipsimaa muuseumis. Palamuse muuseumi vastvalminud peamajas olev püsinäitus on mõeldud kogu perele, see kajastab «Kevade» kaudu Eesti kihelkonnakoolide ajalugu. 20. juulist on maanteemuuseumis uus püsiekspositsioon «Masinate valitsemine». Jahedamate ilmadega soovitan minna mõnulema lossispaasse Wagenküll.»

Ahti Bleive
Ahti Bleive Foto: Tomi Saluveer

AHTI BLEIVE, Taevaskoja külavanem

«Esimese kohana soovitan loomulikult imeilusat Taevaskoda. See ei ole ainult Suur ja Väike Taevaskoda, vaid palju enamat. Kui leiate üles positiivse energiaga kohad, saate oma «akud» tõeliselt täis laadida. Kindlasti tasub ära käia Piusal, Suurel Munamäel, Ööbikuorus, Karulas, Hinni kanjonis, Meenikunno ja Valgesoo rabas. Kõigi nende looduskaunite kohtade külastamisel tasub alati võtta pisut rohkem aega ja põhjalikult kohta avastada, mitte lihtsalt läbi rutata.»

Kertu Uibopuu
Kertu Uibopuu Foto: Arvo Meeks

KERTU UIBOPUU, Puka mängumaa rajaja

«Meie mängumaa uksed on avatud veebruarist. Väikeste laste lemmikud on suur ronimislinnak, pallimeri, liumäed ja batuut. Suuremad mängivad meelsasti piljardit, õhuhokit, lauajalgpalli või PlayStationis. Lõuna-Eestisse lastega tulles tasub kindlasti ära käia Elistvere loomapargis ja liikluslinnakus. Suured kiidusõnad on saanud ka Otepää ning Elva seikluspark.»

Egle Sisask
Egle Sisask Foto: Maarius Suviste

EGLE SISASK, teatritegija Pühajärve kaldal

«Siin on nii palju vaatamist, tegutsemist, uurimist ja avastamist. Matkajaid ümber Pühajärve ootavad RMK lõkkekohad, mis hoitakse erakordselt hästi puhtad ja korras. Seejärel paaritunnine paadisõit järvel, mille keskel pisikesed saared, ja imeline järvemaastik. Paadi võib julgesti mõne saare juures ankrusse jätta ja jalutada ilusas inimkäest puutumata looduses. Pühajärve ääres jätkub tegevust ka teatrihuvilistele. Selleks on Kangro talu loonud suvekuudel head võimalused nautida taluõuel vabaõhuetendusi, neile järgnevad simmanid, kus saab jala tatsuma nii noor kui vana. Lõuna-Eesti maastiku nautimiseks võib minna Suurtele Munamäele. Tipus avaneb vaade hingematvalt ilusale Eesti loodusele. Kõige kõrgemasse tippu jõudmiseks on vaja head võhma ja vastupidavust. Nähtud vaev tasub ennast ära juba hetk pärast torni tippu jõudmist. Selline vaade avaneb ainult Lõuna-Eestis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles