Sandra Vabarna hakkab torupilliõpetajaks ja mentoriks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Torupillimängija Sandra Vabarna soovib oma oskusi edasi anda ka teistele.
Torupillimängija Sandra Vabarna soovib oma oskusi edasi anda ka teistele. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Setomaal elav muusik, eelkõige ansamblist Trad! Attack tuntud Sandra Vabarna teatas hiljuti, et soovib uusi väljakutseid. Sestap otsustas ta hakata õpetajaks ühele torupillimängijale ja mentoriks ühele bändile.

Kuigi Vabarna hoiatas, et kavatseb olla range õpetaja, tuli talle sooviavaldus kuuelt torupillimängijalt ja kuuelt bändilt.

«Torupilliõpilaseks valisin Karolin Übneri, kelle kiri ja eesmärgid mulle väga meeldisid. Lisaks rääkis tema kasuks, et tal on juba õpilased. See tähendab, et minu õpetatu läheb tema kaudu edasi rohkematele torupillimängijatele ja seega on kasutegur torupillimängu taseme tõstmisele suurem,» selgitas Vabarna Lõuna-Eesti Postimehele.

Esimene kohtumine Übneriga toimub neil plaanide kohaselt augusti lõpus ning koostöö alguspäevaks on kavandatud 1. september.

«Plaanin seada eesmärgid nii, et see oleks ka minule nii tehniliselt kui ka loominguliselt arendav, sest minu arust õpetamise kaudu on võimalik ise väga palju õppida,» lisas Vabarna.

Abistatavaks bändiks valis Vabarna aga audiovisuaalset folktroonikat viljeleva bändi Oopus. Nende eesmärkidega tutvudes tekkinud tal äratundmine, et kollektiivil on tõesti huvi panustada aega ja energiat, et bändina areneda.

«Lisaks seadsin tingimuse, et kõik bändiliikmed peavad igal kohtumisel olema, sest eduka bändi tegemise üks eeldusi on see, et kõik on nii-öelda ühes paadis. Nad olid selle tingimusega nõus ja esimene kohtumine Oopusega toimub juba juuli lõpus.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles