Võrus pakuvad kahel päeval toiduelamusi 17 kodukohvikut

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Kodukohvik Kolm naiste köögis oli avatud ka kolm aastat tagasi.
Kodukohvik Kolm naiste köögis oli avatud ka kolm aastat tagasi. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeval ja pühapäeval  toimub Võru pärimustantsu festivali raames Võru kohvikute päev. Tänavu toimuv kohvikutepäev on juba viies ning mitmed kohvikud on väikese juubeli puhul avatud kahel päeval. Võru kodukohvikute päevast osaleb 17 söögikohta.

Võru kodukohvikute olemus väärtustab kohalikku toorainet ja toidupärandit. Kohvikutepäeva menüü seda ka arvestab. Eesti toit peegeldab kohvikutepäeva korraldajate sõnul kõige enam siinset puhast loodust.

Kohalikud liigirikkad rohumaad, viljakad põllud, külluslikud metsad, rabad ja sood, meri, järved ja jõed on juba sajandeid olnud oluliseks toiduallikaks. See tagab, et eestimaalaste toidulaual leidub head ja ehedat toitu kõigil neljal aastaajal.

Viiendast Võru kodukohvikute päevast osalevad ka mitmed kohvikud väljaspool Võru linna. Kohvikupeost võtavad osa Sõmerpalu pannkoogikohvik, Keraamikakoja kodukohvik, Võru kohvik Coco, Võru Veemäe talukohvik, Oru küünikohvik, Kohvik Maitsev Mürk, Võru kohvik Must Kass, Võru kodukohvik Tamula Apartement, Võru kohvik Kelluka, Kose kohvik Ronely, Võru kohvik mõnus Fiiling, Võru Tamme kohvik, Võru kohvik Kolm naist köögis, Võru Stednigu kohvik, Võru kohvik Liiva Ate, Võru kodukohvik Mosaiik ja Võru kohvik Koidula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles