Mõisates kuuleb nii džässi kui Tšaikovskit

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Rogosi mõisas saab nii tantse õppida kui ka kontserti kuulata.
Rogosi mõisas saab nii tantse õppida kui ka kontserti kuulata. Foto: Liis Treimann/Postimees

Sellel nädalalõpul on taas võimalik uudistada Eesti unustatud mõisaid. Külaliste ootel on ka üks mõis Põlva- ning üks Võrumaalt. Mõisad on avatud kell 10.–18.40.

Põlvamaal saab vaadata Sillapää lossi ja parki. Praegu tegutseb mõisahäärberis Räpina koduloo- ja aiandusmuuseum.

Igal täistunnil saab alguse giidiga jalutuskäik. Nii homme kui ülehomme on võimalus kell kolm algaval kontserdil džässmuusikat nautida. Laupäeval esineb Mõisaküla bigbänd Iivo Hakkaja juhendamisel, pühapäeval aga Räpinas sündinud Lõuna-Eesti noorte bigbänd Anton Kogani juhendamisel. Avatud on mõisakohvik, mille perenaine on Kersti Purge osaühingust Uueskuues Koduköök.

Võrumaal lööb aga ettevõtmises kaasa Rogosi mõis. Laupäeval saab seal vaadata vanade tantsude esitust ja neid ka õppida. Külas on Hopneri maja Vanade Tantsude Klubi koos muusikutega. Paari tunniga saavad selgeks nii kergemad kui ka keerulisemad tantsud. Võimaluse korral võiks tantse õppima tulla ajastukohases riietuses, jalga palutakse aga panna mugavad jalanõud.

Pühapäeval on Rogosi mõisas kontsert «Ainult Tšaikovski». Esinevad Denis Golubev ja Aglaya Golubeva Moskvast oboel ning Diana Liiv ja Tähe-Lee Liiv klaveril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles