Räpina kool saab uued sööklaruumid

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Räpina ühisgümnaasium
Räpina ühisgümnaasium Foto: Arvo Meeks

Eelmise aasta 1. märtsil esitas Räpina vallavalitsus regionaalsete investeeringutoetuste programmi projektitaotluse gümnaasiumi A-korpuse teise korruse ümberehitamiseks köögi- ja sööklaruumideks. Töid otsustati rahastada maksimaalse võimaliku toetussumma, 120 000 euroga.

Kooli praegune sööklakorpus on amortiseerunud. Samas oli hoones alakasutatavat pinda, kuhu nüüd tulevadki uued ruumid.

Tööde käigus lammutatakse osa mittekandvaid vaheseinu ja korpuse kandekonstruktsioonid, välisilme säilitatakse. Otstarbe muutmise tõttu uuendatakse teise korruse tehniline varustus, vahetatakse välja torustikud ja kaablid, paigaldatakse korrusepõhine soojusvahetiga ventilatsioonisüsteem. Esimese ja teise korruse vahele ehitatakse kaubatõstuk. Kauba mahalaadimiseks rajatakse korpuse sisehoovipoolse seina äärde umbes 12-meetrine asfaltkattega juurdepääsutee ning uus laadimisplatvorm. Hoone tänavapoolse seina äärde paigaldatakse rasvapüüdur.

Vundamendid soojustatakse väljast juurdepääsutee ja rasvapüüduri juures, et hilisemal soojustamisel ei peaks asfaltkatet ega rasvapüüdurit eemaldama. Olemasolevad küttekehad säilitatakse, vajaduse korral tõstetakse ümber. Kööki ning personali- ja pesuruumi paigaldatakse põrandaküte.

Kööki tuleb ka kaheosaline jahekamber, mis võimaldab ühes pooles hoida eeltöödeldud köögivilju ning teises väljastamisvalmis külmi roogasid. Köögitehnika ja -mööbel tuuakse üle praegusest köögist.

Ehitusprojekti koostas Juhan Kutti OÜ. Ehitab AS RIS Ehitus ning järelevalveteenust pakub Äärejuht OÜ. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles