Piirivalvurid aitasid järvel hätta jäänud inimesi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Piirivalvekaater Piiri-Liisu. Foto on illustratiivne.
Piirivalvekaater Piiri-Liisu. Foto on illustratiivne. Foto: Jürgen Puistaja / Kanal 2

Nädalavahetus Ida- ja Lõuna Eesti siseveekogudel kujunes piirivalvuritele tegemisterohkeks.

Laupäeval sattus Räpina vallas Uhtinõna väinas madalikule mootorpaat viie isikuga pardal. Mehikoorma piirivalve kaatripatrull tõmbas paadi madalikult lahti. Selle juht selgitas appitulnutele, et päike olevat silma paistnud nõnda, et ta ei näinud õigesti navigeerida ja nii sattuski madalikule.

Samal päeval avastasid piirivalvurid Saarepera traaversil kalda lähedal kanuu, mida juhtinud mees ei olnud registreerinud nõuetekohaselt piiriveekogule minekut.

Piirivalvurid selgitasid talle kehtivaid nõudeid ning kuna eakas mees oli nähtavalt väsinud, soovitati tal oma ohutuse tagamiseks teha puhkepaus. Mees rääkis, et suundub Jõepera sadamast Vasknarva sadamasse. Mees läks puhkealale, et pärast energia taastumist järgmisel hommikul matka jätkata.

Pühapäeval pukseeris Värska piirivalve kaatripatrull Pihkva järvelt sadamasse kütuse lõppemise tõttu hätta sattunud parve, mille pardal oli kümme inimest. Arstiabi hättasattunutest keegi ei vajanud.

Samal päeval ületas üks paat Lämmijärvel ebaseaduslikult ajutise kontrolljoone Eestist Venemaa Föderatsiooni ja tagasi. Paati juhtinud 1961. aastal sündinud mehele määrati piiririkkumise eest rahatrahv.

Veel üks paat ületas Lämmijärvel Kolpino saare juures ebaseaduslikult ajutise kontrolljoone Eestist Venemaa Föderatsiooni. Venemaa Föderatsiooni piirivalve pidas piiririkkujad kinni, paadis olid kolm Eesti Vabariigi kodanikku.

Samuti avastasid piirivalvurid Peipsi järvel aluse, mis ei olnud piiriveekogule minekut nõuetekohaselt registreerinud. Rikkumise eest määrati rahatrahv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles