Võru täitub puhkpillimuusikaga

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Festivali korraldamisel on oluline roll ka Hollandist Eestisse asunud Bert Langeleril.
Festivali korraldamisel on oluline roll ka Hollandist Eestisse asunud Bert Langeleril. Foto: Elmo Riig / Sakala

Urmas Himma Vanemuise orkestrist, Mart Kivi Estonia orkestrist ja Aigar Kostabi Nõmme muusikakoolist on kuus aastat eest vedanud noorte puhkpillimängijate orkestrikooli rohujuure tasandil – meistrilt õpilasele. Nendega on liitunud Hollandist Eestisse asunud Bert Langeler ning veel 16 pillimeest-meistrit-muusikapedagoogi ERSOst, Vanemuise orkestrist ja muusikakoolidest. Nii sündiski Võrus Tammefestival.

5.–11. augustini jõuab kuulajate ette 7. rahvusvaheline Eduard Tamme nimeline Võru puhkpillifestival, andis teada juba aastaid ettevõtmise hing olnud Ilmar Kudu.

Tänavu juhendavad dirigentide meistriklasse Claudio Re (Itaalia-USA) ja Kalervo Kulmala (Soome). Meistriklassidest võtavad osa dirigendid ja kõrgkoolide tudengid.

Ansambli- ja orkestrikooli õpetajad, dirigendid ning meistrikursuse juhendajad on Eesti kutselised muusikud, puhkpillipedagoogid ERSOst, teatrite Estonia ja Vanemuine orkestritest ning muusikakoolidest. Õpilaste ette astub 14 interpreeti-õpetajat. Ansambli-orkestrikooli võetakse vastu kuni sada muusikakoolide puhkpilliõpilast.

Peakülaline on sümfoonilist puhkpillimuusikat viljelev 75-liikmeline noorte orkester Saksamaalt – Sinfonisches Jugendblasorchester Karlsruhe ehk SJBO. Orkester asutati 1979. aastal. Sellesse kuuluvad põhiliselt Karlsruhe ringkonna muusika eri- ja kõrgkoolide puhkpilliõpilased.

Õpilaste ette astub 14 interpreeti-õpetajat.

Festival saab alguse teisipäeval Võru kultuurikeskuses Kannel, kus esinevad puhkpilliansamblid Eestist ja Saksamaalt. Kolmapäeval saab teoks meistriklassides osalenud dirigentide esitluskontsert orkestriga SJBO. Reedelgi annab see kollektiiv kontserdi.

Neljapäeval saab Katariina kirikus kuulata trompetite ansamblimuusikat, laupäeval keskväljakul noorte muusikute vabaõhukava.

Festival lõpeb pühapäeval ansambli-orkestrikooli galakontserdiga. Esinevad flöödi-, klarneti-, saksofoni-, trompeti-, metsasarve- ja trombooni-tuubaansamblid, brassorkester ning festivaliorkester.

Tänavu tähistatakse festivaliga dirigendi, metsasarvemängija ja helilooja Eduard Tamme 140. sünniaastapäeva. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles