Intsikurmu festival toob Põlvasse üle 10 000 inimese

BNS
Copy
Intsikurmu festival toob Põlva-maile rohkesti muusikasõpru.
Eero Vabamägi / Postimees
Intsikurmu festival toob Põlva-maile rohkesti muusikasõpru. Eero Vabamägi / Postimees Foto: Eero Vabamaegi/PM/SCANPIX BALTICS

Põlvas algas Intsikurmu muusika- ja kunstifestival, mis toob kahe päeva jooksul Põlvasse üle 10 000 inimese, teatas reedel rahvusringhäälingu uudistesaade  «Aktuaalne kaamera».

Intsikurmu metsapargis toimuv festival paistab lisaks muusikaprogrammile silma kahe olulise teemaga. Esimene neist on lapsed, kellele on pühendatud eraldi suur tegevusala, kus saab meisterdada eksliibrist, aga ka näiteks joogat õppida ja raamatuid lugeda. Teine teema on keskkond ja festivaliga kaasnev jalajälg.

«Ega festivali jalajälg on festivali jalajälg. Küll ma pean kiitma meie külastajaid. Kõik need ettevõtmised alates topsiringist ja prügi sorteerimisest - inimesed tahavad ja osakvad prügi sorteerida, hindavad seda,» selgitas Intsikurmu festivali üks korraldajatest Mihkel Kübar.

Intsikurmu festival avaldab olulist mõju ka piirkonna ettevõtlusele, tuues kahe päeva jooksul 5500 elanikuga Põlva keskusesse kokku enam kui 10 000 külastajat.

«See toob mitte ainult meile meie maja rahvast täis, aga ka väga palju neid, kes lihtsalt astuvad tänavalt sisse, tulevad, söövad meie juures, kasutavad spaateenuseid,» rääkis hotell Pesa juhataja Lily Lind.

«Ikka olulist mõju, võiks öelda, et isegi sellel kahel päeval on meie külaliste arv kahekordne,» ütles Tillu kohviku eestvedaja Eve Veski.

Intsikurmu festvial kestab laupäeva õhtuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles