Kunstimuuseumi taiesed jõudsid Valka

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Felix Randeli teos «Pühapäev» aastast 1924.
Felix Randeli teos «Pühapäev» aastast 1924. Foto: Eesti Kunstimuuseum

Valga muuseumi galeriis avatakse homme Eesti Kunstimuuseumi juubeliprogrammi kuuluv näitus «Avatud kollektsioonid. Kunstimuuseum sinu linnas».

Kunstimuuseum eksponeerib rändnäitusel 17.–21. sajandi teoseid oma kogust. Väljapanek pakub sissevaate kunstižanrite ja -motiivide arengusse ajas ja ruumis, luues dialooge eri ajastutest pärit teoste vahel ning kaasates näiteid portreekunsti, maastiku- ja olustikumaali alalt.

Näeb kunstnike tõlgendusi argistest tegevustest ja perekondlike tavadega seonduvast, aga ka seda, kuidas nad kujutavad linnaruumi ja valgust. Klassika seguneb tänapäevaga ja väliskunst eesti kunstiga.

Teiste hulgas on eksponeeritud Julius Kleveri, Eduard Wiiralti, Konrad Mägi, Oskar Hoffmanni, Aleksander Vardi, Jüri Palmi, Ludmilla Siimu, Kiwa, Marko Mäetamme ja Sigrid Viiri looming. Näitus meenutab valgalastele ka Valgast pärit kunstnikku Felix Randelit.

Esimene ekskursioon näitusel koos kuraator Eha Komissaroviga on kolmapäeval kell 16. Tund aega hiljem algab venekeelne ekskursioon kunstiteadlase Darja Andrejeva juhtimisel. Näitus on avatud 31. augustini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles