Päevatoimetaja:
Arved Breidaks

Itaalia ühistu plaanib Võrumaale juustukeldri asutada

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Meelis Mõttus näitab veinijääkides laagerdunud Itaalia juustu, mida ta plaanib ka oma meiereis valmistama hakata.
Meelis Mõttus näitab veinijääkides laagerdunud Itaalia juustu, mida ta plaanib ka oma meiereis valmistama hakata. Foto: Arved Breidaks

õrumaa juustutootja Meelis Mõttus plaanib Itaalia partneriga rajada Vastse-Roosa sajandivanusesse veskihoonesse sinihallitusjuustude laagerduskeldri, kus Itaalia eksklusiivsetele käsitööjuustudele enne Riia turule viimist kuni 10 kuud viimast maitselihvi antaks.

Vaidva jõele 1909. aastal ehitatud Vastse-Roosa veskihoones müriseb praegu üksnes hüdroelektrijaam, kuid peagi võib selle võlvitud keldrist saada koht, kus Itaalia alpikülas eksklusiivseid juustusid valmistav La Poiana ühistu oma kallisvara hoidma hakkab.

«Massimo ütles, et siin on ideaalsed tingimused sinihallitusjuustu laagerdamiseks,» rääkis Metsavenna talu peremees Meelis Mõttus. Kevadel Eestiski käinud Massimo Monetti on La Poiana ühistu president, kes aitab Mõttuse juustuäril jalad alla saada ning vaatab ühtlasi lootusrikkalt Eesti ja Läti poole, kus Prantsusmaa piiri lähedases Castelmagno külas valmistatavaid juustusid võiks tulevikus müüa.

Tagasi üles