Itaalia ühistu plaanib Võrumaale juustukeldri asutada

  • Itaalia juustumeistrid aitavad Võrumaa kolleegid järje peale
  • Koos on plaanis minna Riia turule
  • Juustu tegemisel läheb käiki ka puutuhk

Meelis Mõttus näitab veinijääkides laagerdunud Itaalia juustu, mida ta plaanib ka oma meiereis valmistama hakata.

FOTO: Arved Breidaks

õrumaa juustutootja Meelis Mõttus plaanib Itaalia partneriga rajada Vastse-Roosa sajandivanusesse veskihoonesse sinihallitusjuustude laagerduskeldri, kus Itaalia eksklusiivsetele käsitööjuustudele enne Riia turule viimist kuni 10 kuud viimast maitselihvi antaks.

Artikkel kuulatav
Minu Meedia tellijatele

Vaidva jõele 1909. aastal ehitatud Vastse-Roosa veskihoones müriseb praegu üksnes hüdroelektrijaam, kuid peagi võib selle võlvitud keldrist saada koht, kus Itaalia alpikülas eksklusiivseid juustusid valmistav La Poiana ühistu oma kallisvara hoidma hakkab.

«Massimo ütles, et siin on ideaalsed tingimused sinihallitusjuustu laagerdamiseks,» rääkis Metsavenna talu peremees Meelis Mõttus. Kevadel Eestiski käinud Massimo Monetti on La Poiana ühistu president, kes aitab Mõttuse juustuäril jalad alla saada ning vaatab ühtlasi lootusrikkalt Eesti ja Läti poole, kus Prantsusmaa piiri lähedases Castelmagno külas valmistatavaid juustusid võiks tulevikus müüa.

Tagasi üles