90-aastane proua: võiksin praegugi köit mööda üles ronida

Kevin Koik
, suvereporter
Copy
Hummuli hoolekandekeskuses elav Elvira Viiding sisustab iga päev aega joonistamise ja kirjutamisega.
Hummuli hoolekandekeskuses elav Elvira Viiding sisustab iga päev aega joonistamise ja kirjutamisega. Foto: Kevin Koik

Hummuli hoolekandekeskuse hubases toakeses võtab mind vastu 90-aastane Elvira Viiding või Elli, nagu talle meeldib end tutvustada. Kaheksasaja sokipaari järel kudumisega lõpparve teinud Valgamaa proua vahetas vardad pliiatsi vastu ning tegeleb nüüd kunsti ja kirjutamisega.

Heleroosat tuba kaunistab seinal rippuv suur tahvel, mille ülaosas silt «Elli galerii». Sellel pakub eluaegne Valgamaa elanik Elvira Viiding hoolekandekeskuse külastajatele ja elanikele võimalust nautida enda joonistatud karikatuure. Iga teosega käib loomulikult kaasas oma lugu. «Hiir hüppas ja kass kargas, vana karu lõi trummi,» võttis Elli viisijupi üles, sirvides joonistust, mille loomiseks sai ta inspiratsiooni raadios kõlanud laulust.

Hummuli hoolekandekeskuse hooldaja Marika sõnul on nad sadadest Elli tehtud joonistustest saatnud palju Hummuli ja Tõrva koolidesse ja isegi raadiosse. Varem jagati laiali ka hulk proua kootud sokke ja käpikuid. Isegi endisele Hummuli vallavanemale, praegu Tõrva vallavolikogu juhtivale Enn Mihhailovile said sokid jalga kootud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles