Vilaskis stardib Lõuna-Eesti raskeim jooksuvõistlus

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
«Päris huvitav ja raske kogemus oli liiva sees joosta,» ütles esimesest Valga Kõrbejooksust osa võtnud Margus Mäll (esiplaanil).
«Päris huvitav ja raske kogemus oli liiva sees joosta,» ütles esimesest Valga Kõrbejooksust osa võtnud Margus Mäll (esiplaanil). Foto: TaaVID Meedia

Teine Valga Kõrbejooks, mis on Lõuna-Eesti üks raskematest jooksuvõistlustest, stardib 17. augustil. See kulgeb mööda Vilaski krossirada, mis kaetud paksu liivaga.

Osavõtjad saavad tunda, justkui jookseksid nad keset lõpmatut kõrbet. Olenevalt vanusest tuleb läbida nelja- või kaheksakilomeetrine distants ning osa saavad võtta ka kepikõndijad.

«Päris huvitav ja raske kogemus oli liiva sees joosta,» ütles esimesest Valga Kõrbejooksust osa võtnud Margus Mäll ning lisas: «Ilmselt sarnasel rajal järjepidevalt trenni tehes võiks nii mõnigi jooksuatleet tavapärasest tugevamaks saada.»

Valga Spordi juhataja ja ühtlasi jooksu korraldaja Meelis Kattai sõnul annab korraldustiim endast parima, et iga jooksja tunneks ennast ekstreemsel rajal hästi. «Rajal on joogipunktid kastmissvammidega ning parimaid premeeritakse,» ütles Kattai. Eelregistreerunud osalejad viib Valga spordihalli juurest Vilaskisse buss ning toob nad ka hiljem tagasi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles