Spordiveteran võitis MM-kulla

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Arvo Kivikas, Johannes Tasa ja Tõnu Nurm maailmameistritena finišis.
Arvo Kivikas, Johannes Tasa ja Tõnu Nurm maailmameistritena finišis. Foto: Ok Kobras Arhiiv

Rogaini maailmameistrivõistlused peeti tänavu Püreneede mäestikus Kataloonia ja Prantsusmaa piiril La Molina mägisuusakeskuses. Osavõtjate arv oli rekordiline: ligi 400 võistkonda enam kui 850 võistlejaga 32 riigist.

Rogain on valikorienteerumine, millel pikk kontrollaeg: klassikaliselt 24 tundi. Selle aja jooksul tuleb läbida nii palju kontrollpunkte kui võimalik.

Võistlusrada oli füüsiliselt väga nõudlik ning kõikide kontrollpunktidega rajavariandi läbimine oleks nõudnud kokku ligi 9000 tõusumeetrit. Siiski tõestasid MMil osalenud eestlased, et rogain on jätkuvalt Eesti orienteerumise paraadala, kus tiitlivõistlustelt ei tulda tagasi tühjade pihkudega.

Tänavused rogaini maailmameistrid põhiklassis on Timmo Tammemäe ja Rain Seepõld. Mees-superveteranide klassis sai hõbeda Antti Roose koos Tiit Taliga. Naissuperveteranide klassis saavutasid Saima Värton ja Reet Johanson neljanda koha.

Meesultraveteranide klassis tuli esmakordselt maailmameistriks Põlvamaa spordiveteran Tõnu Nurm koos Johannes Tasa ja Arvo Kivikaga. Nurm on nüüd rogaini MMidelt kogunud neli medalit – eelnevalt on võidetud kolm hõbedat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles