Välitööd toovad ametnikud Setomaale

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kultuuriseminari asub juhtima kultuuriministeeriumi kantsler Tarvi Sits.
Kultuuriseminari asub juhtima kultuuriministeeriumi kantsler Tarvi Sits. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Treski küünis Setomaal peetakse esmaspäeval kultuuriseminar ning päeva teises pooles ümarlaud raamatukogude arengust. Arutelud toimuvad Kagu-Eestis alanud ametnike välitööde programmi osana.

Välitöödel kohtuvad Kagu-Eesti omavalitsused ja kultuurielu eestvedajad ning ministeeriumide ja riigiametite esindajad. Ühiste arutelude tulemusi on plaanis kasutada riiklike, maakondlike ja ka kohalike arengudokumentide ja tegevuskavade sisendina.

«Eesti riik on liiga väike, et siin võiks üldse rääkida perifeersetest piirkondadest. Kõikjal peab olema võimalik kultuurist osa saada, sest inimese põline elupaik ning rahvuskultuuri järjepidevus on üksteisest sõltuvad,» rõhutas kultuuriminister Tõnis Lukas välitööde arutelude eel.   

Kultuuriseminaril «Kultuur kui keskkond» vahetatakse mõtteid selle üle, kelle jaoks tehakse Kagu-Eestis kultuuri ning kelle ülesanne on selle arendamine. Lisaks analüüsitakse kultuurikoostöö piire ning hinnatakse piirkondlike toetusprogrammide mõju. Seminari avavad Setomaa valla vallavanem Raul Kudre ja Setomaa ülemsootska Rein Järvelill, sündmust juhivad Kultuuriministeeriumi kantsler Tarvi Sits ning kultuuriväärtuste asekantsler Merilin Piipuu. Lisaks alustab Kultuuriministeerium kultuuripoliitika uue perioodi alusdokumendi Kultuur 2030 maakondades toimuvat tutvustusringi, mis kestab oktoobrini. Kultuuriseminar toimub kell 9.00 kuni 14.30.

Päeva teise poole täidab ümarlaud «Rahvaraamatukogud: riik ja kohalik omavalitsus, kelle visioon ja plaan?». Rahvaraamatukogu kui kohaliku omavalitsuse asutuse korralduse aluseid reguleerib seniajani 1998. aastal jõustunud rahvaraamatukogu seadus, kuid infoühiskond on vahepealsetel aastatel kiiresti arenenud ja elanike tegelikud infovajadused muutunud. Seega on Kultuuriministeeriumis alanud rahvaraamatukogu seaduse uuendamine ning eelnõu peab saama valmis tuleva aasta lõpuks. Ümarlaud toimub kell 14.30 kuni 17.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles