Inimesi tülitavad võimalikud kelmid

Kevin Koik
, suvereporter
Copy
Kehvasti paigaldatud asfalt. Foto on illustreeriv.
Kehvasti paigaldatud asfalt. Foto on illustreeriv. Foto: Vladislav Musakko/Virumaa Teataja/Postimees Grupp AS

Lõuna-Eesti Postimeheni on jõudnud murelike valgalaste teated linnatänavatel toimetavatest Iirimaa päritolu asfaldipanijatest, kes pakuvad kohalikele soodsat teekatte paigaldusteenust. Politsei tänavalt tulnud töömehi palgata ei soovita.

«Pakutakse hoovi või sissesõidutee jaoks «ehitusobjektil üle jäänud asfaldisegu soodsa hinnaga», segu on harilikult vähekvaliteetne, paigaldatakse käsitsi, kokkulepitust õhema kihina või mõõdetakse kaetud pind tegelikust suuremaks – pakkujad on välismaalased, sageli Suurbritannia numbriga autoga,» kirjutab sääraste skeemidega varasemalt kokku puutunud Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Amet kodulehel.

Hiljuti on ka politseini laekunud informatiivseid tähelepanekuid välismaalastest, kes väidetavalt asfalditeenust pakuvad. Siiani pole Valga politsei juhtivuurija Tiit Meltsi sõnul aga otseseid kaebusi laekunud ning nendele teadaolevalt keegi kahju pole kannatanud. «Otse n-ö teolt ei ole me kedagi tabanud, küll oleme paari välismaalast kontrollinud ja andnud sõnumi, et inimeste tüssamine on lubamatu, lisati karistatav,» lisas Melts.

«Kogukonnal soovitame kõiksugu tänaval sõlmitavad tehingud sügavalt järele kaaluda ja pigem töid teostama võtta spetsialistid, kel on oskused ja vastav väljaõpe. Tänavalt tulnud töömehe puhul ei saa iial olla kindel, kas ta päriselt ka pakutavat tööd teha oskab. Ja kas ta üldse kohale jõuab. Kindlasti tuleks erinevate tehingute ja teenuste puhul vältida raha ette maksmist,» tuletas juhtivuurija kodanikele meelde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles