Galerii: Omakultuuripäev täitis Tõrva tantsu, laulu ja muusikaga

LEPM
Copy

Laupäeval, 10. augustil kogunesid Tõrva kirik-kammersaali omakultuuripäevale «Mulk Helme kihelkonnas» mulgid ja külalised kaugemaltki, et tutvustada kohalikele ehedat pärimuskultuuri läbi tantsu, laulu ja muusikat täis pärastlõuna.

Esinesid tantsurühmad Vokiratas ja Merekivi Ida-Virumaalt ning Tõrva memmede tantsurühm Eideratas.

Muusikalist vahepala pakkus kuulajatele rahvamuusikaansambel "Sirgutii" ning kohalik Mulgimaa ansambel “Mulks”. Esitamisele tuli ka südamlik mulgikeelne luuletus, mida kandis ette Tõrva tuntuim Mulgi memm Milvi Kalpus. Samuti oli külla kutsutud metsavana Arvo Saidla, kellelt sai kuulda ilmaennustust. “Oktoobris saab veel metsa seenele minna – ilm on hea ja seeni jagub,” jutustas metsavana Saidla.

Seekordne omakultuuripäev tõi Tõrva kirik-kammersaali nii mulgi repertuaari kui ka sekka naabrite oma, põimudes nii üheks toredaks rahvakultuuripäevaks. Kultuuri- ja loodushariduspäevad “Las jääda ükski mets” on toimunud sellenimeliselt juba 20. aastat ning käesoleval aastal, just neil päevil täitus ka eestvedajal Ilmar Kõverikul 25. aastat Tõrva kirik-kammersaali “veduriks” olemisest.

Omakultuuripäeva korraldamist toetas Rahvakultuuri Keskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles