Galerii: Valgamaa noored said suvekoolis kokku

Paul Poderat
, fotograaf
Copy

14.-16. augustini toimub Tõrva vallas Marja talus Valgamaa noorte suvekool «Otse 10-sse!», mis on viimane suvekool selles formaadis, kus on üle 100 osaleja.

Noored saavad osaleda erinevates õpitubades. Näiteks politseinikud rääkisid noortele, kuidas leida kadunud isikuid. Lisaks õpiti rahvatantsu, tutvustati noorsootööd, tehti käepaelu, kokati ja muid põnevaid tegevusi.

Suvekooli jooksul toimuvad ka rühmade vahel võistlused, mille käigus selgitatakse välja parim rühm.

Tänavu tähistab suvekool 10. juubelit. Suvekool toimus esimest korda 2009. aastal ja on andnud noortele võimaluse tutvuda ja veeta üheskoos mõnusalt aega.

«Suvekool on natukene ammendunud selles formaadis, kuna noored on suvel liiga hõivatud erinevate tegevustega,» ütles peakorraldaja Marek Mekk. Ta lisas, et kindlasti on tulekul midagi uut ja põnevat, kuna loodus tühja kohta ei salli.

Kuna noortele läks väga hinge see, et tuleval aastal enam suvekooli ei toimu ning aastate jooksul rännanud rändkarikas taheti ära põletada, korraldasid noored mässu. Nimelt olid noored teinud omaloomingu ülesandes räpilaule, mis viitasid noorte kurbusele rändkarika põlema panemisele ja suvekooli lõppemisele.

Noored olid röövinud Tankla lipu ning võtnud lõkkes oleva karika enda hoole alla, enne aga suudeti lõke põlema panna. Noored näitasid pahameelt korraldajate vastu sõnadega «Ei pane põlema!» ja «Tahame suvekooli!».

Reedega saab suvekool läbi ning ei ole teada, mis saab edasi.

Reede pärastlõunaks selgus, et noorsootöötajad andsid alla ja järgmisel aastal suvekool ikkagi toimub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles