Lavastaja: raske on mõista, aga kergem on mäletada

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Alle-Saija teatritalu asutaja ja juhatuse liige Ingrid Ulst tõi lavale oma perekonna loo – tugevate ja kangete naiste loo.
Alle-Saija teatritalu asutaja ja juhatuse liige Ingrid Ulst tõi lavale oma perekonna loo – tugevate ja kangete naiste loo. Foto: Arvo Meeks

Järgmisel nädalal jõuab viimast korda lavale Põlvamaa harrastusteatri Alle-Saija teatritalu lavastus «... ja õunapuud õitsevad». Ligi 30 korda Eesti eri paigus mängitud etendus räägib ühe perekonna tugevate ja kangete naiste lugu. «Mäletamine – vaat see ongi kõige olulisem,» ütles autor-lavastaja.

Lavastuse puhul on tegemist Alle-Saija teatritalu asutaja ja juhatuse liikme, näitleja ja lavastaja Ingrid Ulsti emapoolse suguvõsa looga, mida autor on ammu mõttes kandnud. Lavateoseks sai see aga alles eelmise aasta kevadel.

«Materjal on pärit minu vanavanaema räägitud lugudest, samuti ühest perekonnauurimusest ja paarist raamatust,» märkis Ulst. «Dialoogid on muidugi ilukirjanduslikud, kuid narratiiv tugineb peaaegu täies ulatuses tõsielus aset leidnud sündmustele. Lugu algab 19. sajandi lõpus Võrumaal Pindi mõisas ja jõuab tegelikult otsapidi sinna tagasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles