Vallajuhid kehastusid karudeks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Eesti linnade ja valdade suvepäevadel Eurovisiooni-teemalisel võistlusel Valgat esindanud Mati Kikkas (vasakult), Marleen Ein, Anastasya Kikkas ja Kalmer Sarv.
Eesti linnade ja valdade suvepäevadel Eurovisiooni-teemalisel võistlusel Valgat esindanud Mati Kikkas (vasakult), Marleen Ein, Anastasya Kikkas ja Kalmer Sarv. Foto: Erakogu

Karud on sel suvel Valgamaal kuum teema olnud. Sestap pole ime, et Valga valla esindus otsustas Jõgevamaal Voore puhkekeskuses peetud Eesti linnade ja valdade suvepäevadel karud ka lavale tuua. Täpsemalt tõmbasid karukostüümi selga asevallavanem Kalmer Sarv ning spordi- ja noorsootöö spetsialist Mati Kikkas.

Nimelt viidi suvepäevadel läbi ka omalaadne Eurovisiooni lauluvõistlus, kus iga omavalitsus üht riiki esindas. Valga vallale langes osaks võimalus Norra esindajatena lavale astuda.

«Eks Norraga seostub esmalt ikka Alexander Rybak,» tõdes vallasekretäri kohuseid täitev jurist Anastasya Kikkas. «Meie aga tahtsime rõhutada Valga eripära ja tundus olevat asjakohane just karud lavale tuua.»

Pingutused kandsid vilja: Valga valla esindus sai Rakvere järel teise koha. «Oleme väga uhked selle üle,» kinnitas Anastasya Kikkas, lisades, et üle-eelmisel aastal õnnestus samalt konkursilt ka esikoht ära tuua.

Valga valla esinduse etteaste muudab eriti märkimisväärseks aga tõik, et Kalmer Sarv oli ise üks nendest, kes Valgamaal laamendanud Pihkvast pärit isakaru Proša ohvriks langes. Nimelt lõhkus karu Sarvele kuuluva poe akna ja kaupluse juures olnud prügikasti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles