Terapeut aitas Tanel Laanmäe tervisemüsteeriumeid lahendada

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Tanel Laanmäe on enda sõnul lõpuks valust vaba.
 
Tanel Laanmäe on enda sõnul lõpuks valust vaba.  Foto: Tairo Lutter / Postimees

Hooaja alguses kinnitas Tõrvast pärit kunagi maailma tippu kuulunud odamees Tanel Laanmäe Lõuna-Eesti Postimehele, et nii tema sportlik vorm kui tervis on suurepärased. Ometi pole Laanmäest viimasel ajal just palju kuulda olnud. Mis juhtus?

Spordimees kergitas toimuvalt saladuskatet oma hiljutises Facebooki-postituses. 

Seal nentis ta, et kuigi ammu pole nii head talvist ettevalmistust olnud, võistlushooaeg siiski seda rõõmu kajastanud ei ole. «Vaimselt on see olnud äärmiselt raske ja ma ei ole isegi tahtnud avalikult muret jagada,» tunnistas ta.

Kui eelnev jutt mõnele spordisõbrale ehk suisa hirmu naha vahele ajas, siis tegelikult Laanmäe sõnul midagi väga hullu ka ei ole. Teda vaevavad pisivigastused, mis lihtsalt ei lase vabalt visata.

«Kurja juur on peidus paari aasta tagustes põlveoperatsioonides. Kui põlved said lõpuks korda, siis taastumine tekitas vormi paranedes pingeid säärelihastes. Kehas on ju kõik omavahel seotud,» tõdes Laanmäe. 

«Mõlema sääre lihas tõmbas kogu aeg pingesse ja oli rebenemise piiril. Kahjuks ühel säärel see ka kergelt rebenes. Hooaeg oli juba hooga käimas, kui selle korda saime.»

Heameelt ta sellest tunda siiski ei saanud, sest põletik liikus säärtest Achilleuse kõõlustesse. Selle tõttu ei saanud mees teha soovitud treeninguid ega võistlusi.

«Nüüd on lihtne öelda, milles asi oli, aga probleemide ilmnemisel on põhjustele kohe raske jälile saada,» nentis Laanmäe. «Suur tänu eelkõige füsioterapeut Lauri Ottile pühendumise ja aja eest minu tervisemüsteeriumide lahendamisel.»

Nüüdseks on ta enda sõnul saanud lõpuks valudest vabaks ja on valmistunud ka homseteks Eesti meistrivõistlusteks. Ehk näeme teda homme ka korralikku tulemust tegemas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles