Peaminister: regionaalpoliitika elluviimine nõuab koostööd

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Peaminister Jüri Ratas osales täna Tõrvas loometalgutel.
Peaminister Jüri Ratas osales täna Tõrvas loometalgutel. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Jüri Ratas osales täna Tõrvas loometalgutel, mis võtsid kokku mitme ministeeriumi ametnike välitööd Kagu-Eestis.

Valitsusjuhi sõnul nõuab Eesti regionaalpoliitika elluviimine laiapõhjalist läbiarutamist ja koostööd, terviklikku lähenemist ja järjepidevust.

«Me peame looma oma inimestele võimalused valida enesele vabalt elukoht ükskõik kus Eesti 43 465 ruutkilomeetril. Elu väikesaarel või metsatalus erineb väga palju elust suurtes linnades, kuid sõltumata sellest peab olema kõikjal hea ja turvaline elada ning riigi ja omavalitsuste teenused võrreldava kvaliteediga ja kättesaadavad,» rääkis Ratas.

Peaministri sõnul pöörab riik nende eesmärkide elluviimiseks tähelepanu kohalike omavalitsuste tugevdamisele ja nende finantsautonoomia suurendamisele. Ka valitsuse tegevusprogramm näeb ette maakondadesse avaliku sektori töökohtade loomist, regionaalpoliitika programmide jätkamist, maakoolide, lasteaedade, arstiabi, operatiivse päästeteenistuse ja politsei tagamist.

Ratas avaldas lootust, et Kagu-Eesti suure kultuurilise ja piirkondliku potentsiaali avastamisele aitab kaasa Kagu-Eesti programm, mille kokkulepitud eelarve aastateks 2019-2023 on 4 miljonit eurot.

«See peaks aitama suurendada piirkondlikku aktiivsust, toetada mikro- ja väikeettevõtlust, luua elutingimusi spetsialistide meelitamiseks ning panustama ka piirkonna kõige paremas mõttes suhtekorraldusse,» ütles peaminister. Ta tänas kõiki inimesi, kes aitasid ametnike välitööde käigus luua sidemeid ja korjata praktilisi ideid Kagu-Eesti väljakutsete lahendamiseks ja potentsiaali ärakasutamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles