VIDEOLUGU: Võrus paljastuvad klaasikunstnike salaarmastuse viljad

Copy

Vana-Võromaa kultuurikojas on alates reedest vaadata Eesti klaasikunstnike ühenduse aastanäitus Resonants, mis laseb valgustugevuse poolest kolmeks jagatud galeriis näha klaasi nii tumedat ja salapärast kui ka läbipaistvat poolt.

«Näitus on üles ehitatud selliselt, et kõlaksid koos tööd valges ruumis, pimedas ruumis ja sellises vahepealses. Mängida kontrastiga,» rääkis näituse kuraator Sofi Aršas. «Kohati mõned tööd vastanduvad teineteisele, mõned muutuvad üheks sümbioosiks, nii et vaatajal on avastamisrõõmu.»

Aastanäituse peamisteks märksõnadeks on võnked, lained, resonants. Näituse pealkiri koondab enda alla laia skaala tõlgendusi nii ühiskonnas kui looduses esinevatest võngetest, lainetustest, sellega seotud nähtustest ning nende välisest ja sisemisest mõjust ümbritsevale.

Näitusel osalevad kunstnikud: Sofi Aršas, Piret Ellamaa, Riho Hütt, Merle Kannus, Malle Karik-Hallimäe, Kati Kerstna, Kai Kiudsoo-Värv, Konstantin Kulev, Eeva Käsper, Ivo Lill, Piret Meos, Maarja Mäemets, Rait Prääts, Tiia Põldmets, Birgit Pählapuu, Kateriin Rikken, Maret Sarapu, Tiina Sarapu, Kalli Sein, Eili Soon, Anna-Maria Vaino, Kersti Vaks. Näituse kujundaja on Kati Kerstna (valgus, kujundus ja graafiline disain).

Näitus jääb avatuks 29. septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles