Põlva vallavolikogu loodab sünnitusosakonna riigikogu ja sotsiaalministri toel säilitada

Mati Määrits
, reporter
Copy
Põlva vallavolikogu veendumusel ei tohi regionaalpoliitiliselt elutähtsaid teenuseid niisama lihtsalt lõpetada.
Põlva vallavolikogu veendumusel ei tohi regionaalpoliitiliselt elutähtsaid teenuseid niisama lihtsalt lõpetada. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Põlva vallavolikogu otsustas reedel üksmeelselt pöörduda riigikogu sotsiaalkomisjoni ning sotsiaalministri poole palvega aidata kaasa Põlva haigla sünnitusosakonna tegevuse jätkumisele.

«Oleme veendunud, et Põlva haiglas sünnitusosakonna poolt pakutav teenus on Põlva perekesksele kogukonnale märgilise tähendusega ja vajalik. Peame sünnitusteenuse jätkamist Põlvas Eesti riigi regionaalpoliitika indikaatoriks. Sellega kaasneks kogukonnale kättesaadav erakorraline ja ööpäevaringne lastearsti- ning kirurgiteenus kogu maakonnas. Regionaalpoliitiliselt elutähtsaid teenuseid ei tohi niisama lihtsalt lõpetada,» seisab pöördumises, mis läkitatakse otsustajatele uue nädala alguses.

Eriti tuliseks muutusid arutelud siis, kui jutt läks sünnitusosakonna rahastamisele. Igor Taro (Tuleviku Põlvamaa Valimisliit) pakkus välja sihtasutuse loomise valla ja kogukonna koostöös, mille kaudu oleks võimalik osakonda rahaliselt toetada. Samuti võiks vald tema arvates välja anda veksli lubadusega lisada keskvalitsuse antud kahele eurole omalt poolt euro. Samuti tuleks rahvaesindaja arvates pidada läbirääkimisi naaberomavalitsustega, et ka nemad aitaksid haigla kulusid katta.

«Kui osakond kinni pannakse, on sellest tekkiv kahju piirkonnale kordades suurem,» leidis Tarmo Tamm (Keskerakond), kelle veendumuse kohaselt ei ole TÜ kliinikumi ja Põlva haigla uus juhtkond lahenduste leidmiseks piisavalt pingutanud. «Eelmisel kuul, mil sünde oli 29, teeniti sellega 39 000 eurot. 1. augustist, kui osakond on ajutiselt suletud, toodetakse aga üksnes kahjumit.»

Rahalisi lubadusi volikogu andma ei hakanud, sest see ei ole eelarveaasta keskel võimalik. Lisarahastust hakatakse otsima pärast seda, kui oma sõna on öelnud riigikogu ja valitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles