Galerii: Ilus suvine päev Karilatsi vabaõhumuuseumis

Maarius Suviste
, reporter
Copy

Põlvamaal Kanepi vallas asuv Karilatsi vabaõhumuuseum (endise nimega Põlva talurahvamuuseum) meelitas tänasel ilusal suvepäeval palju huvilisi oma vaatamisväärsustega tutvuma.

Karilatsi külas asuvas vabaõhumuuseumis jagub tegevust ja vaatamist kogu perele. Vaadata saab ka Vana-Võromaa suitsusaunakultuuri kajastavat fotonäitust «Mõskmisõ luuminõ».

Vaata galeriist, milline nägi välja täna ennelõunane aeg muuseumis!

Sel nädalavahetusel toimub Põlvamaal ökofestival «Rohelisem elu». Festivali suursündmus on homme, 18. augustil vabaõhumuuseumis toimuv perepäev-laat. Kella 10-16ni kestva ürituse ajal saab laadalt osta eestimaist toitu ja käsitööd, aiasaaduseid ning looduskosmeetikat. Meeleolu loovad Mooste rahvamuusikakooli eri vanuses muusikud. Avatud on teabetelgid ja töötoad. Toimetamist jagub kogu perele, perepäeva külastamine on tasuta.

Karilatsi vabaõhumuuseum on Lõuna-Eesti suurim vabaõhumuuseum, mis asub Vana-Võromaal ajaloolise postitee ääres Karilatsi külas. See on lihtsalt leitav tuuliku järgi, mis on ainuke omataoline selle tee ääres.

Viie hektari suurusel maa-alal saab tutvuda 100 aasta taguse Karilatsi vallakeskuse hoonete ning olustikuga. Muuseumi südameks on külakool, kus olev püsiekspositsioon tutvustab piirkonna koolihariduse lugu. Muuseumis näeb vanu põllutöömasinaid, sh auru- ja rehepeksumasinaid jpm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles