Päevatoimetaja:
Arved Breidaks
766 3888

Eliksiirivabrik kolis tootmise Tõrva

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Lindilõikamise asemel saeti OÜ Chaga eliksiiritehase avamisel läbi kasepuud. Piduliku protseduuri viisid läbi ettevõtte üks osanikest Amer Awadh Salim Al Rawas (vasakult), Tõrva vallavanem Maido Ruusmann ja OÜ Chaga juhatuse liige Siim Kabrits.
Lindilõikamise asemel saeti OÜ Chaga eliksiiritehase avamisel läbi kasepuud. Piduliku protseduuri viisid läbi ettevõtte üks osanikest Amer Awadh Salim Al Rawas (vasakult), Tõrva vallavanem Maido Ruusmann ja OÜ Chaga juhatuse liige Siim Kabrits. Foto: Arved Breidaks

Kasekäsnast tervistavaid eliksiire ja toidulisandeid tootev OÜ Chaga avas Tõrva endises leivavabrikus Viljandimaalt üle kolitud tootmisliini, kus valmistatav tume vedelik müüakse Kagu-Aasia suurlinnadesse.

«Chaga ehk Eesti keeles kasekäsn või must pässik on üks põhilisemaid tooraineid eliksiiris, mida toodame,» rääkis Chaga OÜ juhatuse liige Siim Kabrits. «Valmistame ravimtaimede segusid, mis mõeldud immuunsüsteemi toetamiseks raskematel eluhetkedel, kui energiat juurde vaja.»

Viljandimaalt Tõrva kolima innustas ettevõtet saadaval olnud tuhande ruutmeetri suurune tühi tootmishoone, kus varem tegutsenud saun, hiljem leiva- ja kohukesevabrik. «Kuna ruumid olid pakkumisel ja ettevõte kasvab, leidsime, et need ruumid võiksid sobida ja otsustasime need soetada,» sõnas Kabrits. «Liigume tõusujoones: eliksiirid on järjest populaarsemad – eelkõige välismaal. Eestis on chaga puhul tegemist selle taasavastamisega, sest meie esivanemad on seda väga palju kasutanud.»

Tagasi üles