Valesti sorteeritud prügi toob kaasa lisakulutusi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Avalikesse prügikonteineritesse Kopli tn 6a ja aedlinnas Tennisevälja 8 on toodud mittelubatud prügi.
Avalikesse prügikonteineritesse Kopli tn 6a ja aedlinnas Tennisevälja 8 on toodud mittelubatud prügi. Foto: Otepää vallavalitsus

Otepääl Kopli tn 6a ja Tennisevälja 8 asuvatesse avalikesse prügikonteineritesse kiputakse tooma mittelubatud prügi, on täheldanud Otepää vallavalitsuse majandusteenistuse juhataja Jaak Grünberg

«Neisse konteineritesse tohib panna ainult pappi, paberit, kilepakendeid ja klaasi,» toonitas Grünberg. «Nendesse ei tohi panna biojäätmeid, ehitusprahti, elektroonikat – okstest ja lehtedest rääkimata.»

Otepää jäätmejaamas võetakse vastu taaskasutatavaid jäätmeid (plast, kile, paber, papp, segapakend), ehitusjäätmeid, suurjäätmeid (mööbel), ohtlikke jäätmeid, biolagunevaid aia- ja haljastusjäätmeid, kasutuselt kõrvaldatud elektri- ja elektroonikaseadmeid, vanarehve.

Kui avalikus konteineris on segajäätmed, tuleb vallal tellida nende eraldi vedu Tartusse jäätmesorteerimisjaama ning selle peab kinni maksma omavalitsus. «Mainitud juhul läheb selle prügi äravedamine maksma üle 500 euro,» sõnas Grünberg. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles