Nädalavahetusel selguvad Eesti meistrid suvebiatlonis

LEPM
Copy
IBU Suvebiatloni MM 2016 Otepääl, naiste sprint.
IBU Suvebiatloni MM 2016 Otepääl, naiste sprint. Foto: ARDI TRUIJA / POSTIMEES/

Sellel reedel ja laupäeval toimuvad Otepääl Tehvandil suvebiatloni Eesti lahtised meistrivõistlused. Meistrid selgitatakse sprindis ja ühisstardiga sõidus.

Ühtlasi tähistavad suvebiatloni Eesti meistrivõistlused ka suvise treeningperioodi lõppu, mistõttu on võistlustel kohal vormi testimas kogu Eesti laskesuusatamise raskekahurvägi.

Koondise peatreeneri Indrek Tobrelutsu sõnul on tänavused suvebiatloni Eesti meistrivõistlused kahtlemata huvitavad. “Kuigi talviseid maailmakarika ja IBU Cup meeskondi me sellel võistlusel komplekteerima ei hakka, on väga huvitav näha jõudude vahekordi pärast suvist ettevalmistusperioodi. Stardis on ka suvise ettevalmistusperioodi koondisest eraldi teinud Johanna Talihärm. Tema treenis suvel USA-s ja võitis hiljuti ka sealsed kohalikud meistrivõistlused Clare Egani ja Susan Dunklee ees.”

Suvise ettevalmistuse alustaladeks on olnud 4 treeninglaagrit, millest kaks on toimunud Eestis ja kaks välismaal. Juunis oli koondis Rootsis Torsbys, kus sportlased said harjutada suusatunnelis. Mõned päevad tagasi lõppes kahenädalane treeninglaager Saksamaal Ruhpoldingus. “Suvine ettevalmistus on kulgenud üldjoontes hästi. Usun, et treeningute kvaliteeti oleme suutnud pisut parandada, kuid vara on veel mingeid suuremaid kokkuvõtteid käimasolevast hooajast teha. Tehtud on alles 1/3 ettevalmistusest ning hooaja põhivõistluseni, Anterselva maailmameistrivõistlusteni, on enam kui 5 kuud aega. Kuigi suvebiatloni Eesti meistrivõistlustel näeb juba kodust jõudude vahekorda, on ettevalmistuses määrava tähtsusega septembri ja oktoobri keskmäestikulaagrid,” selgitas Tobreluts.

A-koondisest on kohal Kalev Ermits, Rene Zahkna, Johanna Talihärm, Tuuli Tomingas, Regina Oja, Meril Beilmann ja Grete Gaim. Samuti on meistritiitleid jahtimas kogu B-koondis koosseisus Hans-Kristen Rootalu, Jüri Uha, Susan Külm ja Kadri Lehtla. Oma esimese biatloni võistlusstardi teeb ka sellest hooajast laskesuusatamise koondisega koos treeniv Raido Ränkel. Vett on segamas ka rahvusvahelised konkurendid. Nii on stardis ka külalisvõistlejad Lätist, nende seas lõunanaabrite parim naislaskesuusataja Baiba Bendika.

Suvebiatloni Eesti meistrivõistlused toimuvad 30.–31. augustini Otepääl Tehvandil. Reedel, 30. augustil on kell 15.00 kavas sprint, 31. augustil kell 11.15 antakse start ühisstardiga sõidule. Võistlused on pealtvaatajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles