Lõuna-Eesti ralli avapäeva lõpetas liidrina Oliver Solberg

Arved Breidaks
, reporter
Copy

Võrus anti reede õhtul start järjekorras 17. Lõuna-Eesti rallile, kus avapäeval said katsevõidu kirja ralli favoriitideks peetavad Georg Gross Ford Fiesta WRC-l kui ka Volkswagen Polol kihutav Oliver Solberg.

Kui ralli lühikesel avakatsel oli kiireim Gross, siis päeva ainsal pikemal, 8,24 kilomeetri pikkusel Holsta ProVan/Tankler kiiruskatsel näitas nobedaimat minekut Solberg, edestades katsel teiseks tulnud Egon Kauri 2,3 ja Grossi 4,8 sekundiga. Sellest piisas, et minna rallit enne avapäeva viimast, taaskord lühikest linnakatset, juhtima.

Teine kiiruskatse ei kulgenud kõigile võistlejaile sugugi libedalt. Tootsi-Kasaritsa ja Räpo-Saaluse teede ristmikul, kus kiirele teeosale järgnes järsk parempööre, ei tulnud sugugi kõik piloodid sujuvalt autoga toime ning Läti rallipaar Alksnis-Petersons eksisid sedavõrd, et sõitsid läbi turvalintide.

Kuna ralli esimesel päeval kasutati pööratud stardirivi, jõudsid ralli võidunõudlejad teise katse finišisse juba õhtupimeduses kui sõitu raskendas lisaks ka udu. Esimese võistluspäeva kokkuvõttes läheb laupäevastele kiiruskatsetele liidrina Oliver Solberg, kellest Gross jääb 1,3 sekundi kaugusele. Samuti rallivõidu nõudlejate hulka arvatud Mikko Hirvonen lõpetas avapäeva aga 11. kohal.

Lõuna-Eesti ralli avapäeva esikolmik

1. Solberg-Johnston Volkswagen Polo GTI R5 7:54,2

2. Gross-Mõlder Ford Fiesta WRC +00:01,3

3. Kaur-Simm Ford Fiesta +00:07,3

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles