Antslasse jõudis mobiilne loodusteaduste õppekoda

LEPM
Copy
Antsla kooli hoovi veeres mobiilne loodusainete õppeklass.
Antsla kooli hoovi veeres mobiilne loodusainete õppeklass. Foto: Janek Joab

Antsla gümnaasiumi eestvedamisel ja veel nelja kooli – Tsirguliina, Kuldre, Lüllemäe, Osula – kaasalöömisel on projekt «Õppekodade loomine» jõudnud esimese arvestatava sündmuseni. 29. augustil veeres Antsla kooli hoovi haagis – mobiilne loodusainete õppeklass.

Päev hiljem tutvustas Allen Luigas Alro Metal OÜ esindajana koolirahvale haagist lähemalt. Allen Luigase sõnul oli haagislabori ehitus Alro Metal`i jaoks põnev väljakutse, kunagi varem pole nad ehitanud haagisesse  õppeklassi – laborit. On suur tõenäosus, et ühtki teist sellist, ratastel õppeklassi, Eestis polegi.

Kuigi haagise üleandmine oli planeeritud läbi viia töiselt ja tagasihoidlikult, oli keskpäevaks kogunenud hoovile omajagu huvilisi, kes kõik ka haagisega lähemalt tutvuda said. Haagise vastuvõtjad ei pidanud pettuma - see, mida osati haagisesse planeerida, on seal olemas. Janek Joab`I fotode kaudu on haagisesse jõudnud ka tükike kohalikku metsa. Töö haagislabori sisustamiseks jätkub – kaasaegsete õppevahendite ostu toetab samuti Euroopa Sotsiaalfond meetme «Kaasaegse ja uuendusliku õppevara loomine ja kasutuselevõtt» raames.

Esialgu resideerub haagis Antsla kooli õuel, avades õpilastele oma ukse juba esimesel koolinädalal. II õppeveerandiks veereb labor juba Tsirguliina.

Mobiilne loodusainete õppeklass Antsla gümnaasiumi hoovis.
Mobiilne loodusainete õppeklass Antsla gümnaasiumi hoovis. Foto: Janek Joab
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles