Riik tahab suurendada digilahenduste osakaalu hoolekandesektoris

BNS
Copy
Hooldekodu.
Hooldekodu. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Sotsiaalministeerium soovib lähiaastatel suurendada uudsete tehnoloogiliste lahenduste osakaalu hoolekandesektoris ning sel teemal välja anda sotsiaalpoliitika diskussioonidokumendi ehk rohelise raamatu.

Digitehnoloogilised lahendused tervishoius ja sotsiaalhoolekandes mängivad üha suuremat rolli erivajadustega inimeste ning eakate igapäevase toimetuleku ning heaolu toetamisel, märkis ministeerium linnade ja valdade liidule saadetud kirjas.

Selleks korraldab ministeerium oktoobris arutelu, kuidas peaks tehnoloogiarikas teenuseosutamine olema korraldatud, et inimene saaks pikaajaliselt, võimalikult terve ja iseseisvalt toimetulevana elada oma kodus.

Rohelise raamatu keskmes on hoolekande süsteemi uuenemist ja arengut toetav innovatsioon ning sihiks selle hoogustamine ennekõike hoolekandesüsteemi sees, aga ka koostöös tervishoiu ning teiste seotud teenuste ja sektoritega.

Roheline raamat peaks olema kui teekaart koos konkreetsete ettepanekute ja tegevussuundadega  tehnoloogiakasutuse suurendamiseks hoolekande valdkonnas vanemaealiste ning erivajadustega inimeste heaolu toetamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles