«Kodutunne» tuli Valgamaa perele appi

Tiit Loim
, reporter
Copy
Kersti Vassiljeva elukohas Holdre külas puudus kanalisatsioon. 
Kersti Vassiljeva elukohas Holdre külas puudus kanalisatsioon. Foto: Anneli Lahe

Valgamaal Holdre külas elab keset põlde ja metsi Kersti Vassiljeva oma kolme lapsega. Et nende kodus puudus aga kanalisatsioon, tuli appi Kanal 2 saade «Kodutunne».

Vassiljeva elab Pelgu talus. Peres kasvavad 12-aastane Margus, 9-aastane Karmen ja 6-aastane Marko. Lapsi kasvatab naine juba aastaid üksinda, kuna laste isale osutus kahjuks oluliseks alkohol ja nii läksid nende teed lahku.

Kersti ei ole kurtja tüüpi, kuigi tema elu pole olnud kerge. Huule-suulaelõhest tingitud kõnedefekt ei võimalda tal alati ennast teistele arusaadavaks teha ja nii ei ole asjaajamine lihtne. Seetõttu ei ole ta praegu endale ka tööd leidnud. Samuti pole tal autojuhiluba, mis võimaldaks laste kõrvalt näiteks linnas tööl käia. Nii veedabki ta suurema osa oma ajast maal toimetades.

Naine on lapsepõlvest saati elanud kahe korteriga puidust eramus. Pere kõrval elavad naise isa ja tädi. Kui vana majaga tegemist on, Kersti Vassiljeva täpselt ei teagi. «Üle 50 aasta kindlasti.»

«Kodutunne» tõttas seekord appi Valgamaal Holdre külas Pelgu talus elavale perele. Siiani pidid ema Kersti ja lapsed Marko (vasakult), Karmen ja Margus hakkama saama kraanivee ja kanalisatsioonita.
«Kodutunne» tõttas seekord appi Valgamaal Holdre külas Pelgu talus elavale perele. Siiani pidid ema Kersti ja lapsed Marko (vasakult), Karmen ja Margus hakkama saama kraanivee ja kanalisatsioonita. Foto: Anneli Lahe

Majas puudusid nii kraanivesi kui ka kanalisatsioon, kasutada tuli kuivkäimlat. «Kodutunne» tahtis aidata pereemal see mure lahendada ning ehitas tema korterisse välja vee- ja kanalisatsioonisüsteemi. Mõningaste ümberehitustega mahutati nende koju ka pisike pesemisruum.

Kõik on väga ilus ja toimib hästi. See oli mulle suureks abiks. Mul ju kolm last ja nüüd palju lihtsam, ütles pereema Kersti Vassiljeva.

Vassiljeva sõnul oli saatesse sattumine talle suur üllatus. Selgus, et selle tegijatele andis vihje tema sõbranna. Naine lausus, et on tehtud töödega igati rahul.

«Kõik on väga ilus ja toimib väga hästi. See oli mulle suureks abiks. Mul ju kolm last ja nüüd palju lihtsam,» on tema esimesed muljed.

Edasi plaanib pereema jätkata köögi uuendamisega. «Torusüsteemid pandi paika, saan ise edasi teha.»

Saate võtted lõppesid neljapäeval. Esialgse plaani kohaselt läheb saate eetrisse oktoobris.

Heategevussaade «Kodutunne» on loodud eesmärgiga aidata vähekindlustatud lastega peredel eluasemeid korrastada.

Aidatakse neid, kes end ise aidata ei jaksa: tavaliselt on põhjuseks saatuse keerdkäikude tõttu keeruliseks muutunud elu. Saadet juhib Anneli Lahe.

Saate ehitusjuht Aleks Lind (vasakul) ja operaator Laur Lugima
Saate ehitusjuht Aleks Lind (vasakul) ja operaator Laur Lugima Foto: Anneli Lahe
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles