Käima läheb ajakirjanduskool

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Merili Nikkolo 
Merili Nikkolo Foto: PP

Sihtasutus Postimees Fond käivitab ajakirjanduskooli. Kava on kokku pandud Postimehe toimetuse ja tunnustatud meedia­õppejõudude Mart Raudsaare ja Priit Hõbemäe mõtete põhjal. Osalema on oodatud inimesed, kes pole õppinud ülikoolis ajakirjandust ega töötanud meediaväljaandes.

Postimehe peatoimetaja Peeter Helme sõnul aitab ajakirjanik lugejatel mõista ja mõtestada maailma. «Tema aitab virvarris selgust luua, leiab olulise, näitab eri vaatenurki. Ajakirjanduse missioon on muuta maailm paremaks.»

Postimehe vastutav väljaandja Merili Nikkolo lisas, et ajakirjanikuks saamiseks ei pea tingimata olema ülikoolis meediat õppinud, kuid kogenud ajakirjanike käe all saadud praktika nelja-viie kuu vältel on hädavajalik.

«Teistelt erialadelt ajakirjandusse tulnud inimeste suur väärtus seisneb selles, et neil on ekspertteadmised ja allikad kindlas valdkonnas, mis tähendab, et neil on märkimisväärne eelis reporteri ees, kes alles peab end hakkama teemaga kurssi viima,» märkis Nikkolo.

Programmi läbinu teab, kuidas toimetus töötab; teab, kuidas kirjutada uudist, olemus- ja arvamuslugu ning teha intervjuusid; mõistab sotsiaalmeedia olulisust ja oskab seda töös paremini kasutada; mõistab hea pressifoto ja -video tähtsust ning valmimise protsessi; teab, kuidas lugu planeerida eri platvormidele ja oskab kasutada lugude rikastamiseks lihtsamaid tööriistu.

Kursus hõlmab 70 tundi loenguid, kaheksa tundi praktikat ja lisaks mõne kodutöö. Koolitus käivitub 4. oktoobril ja vältab 11. aprillini. Valdavalt kohtutakse üle laupäeva Tallinnas Postimehe majas. Huvilised saavad täpsemalt uurida koolitusjuht Marju Kuusikult. Lisainfo on leitav ajakirjanduskooli veebilehelt.

Kursuse tasu on 750 eurot. Kursusele registreerumiseks palub Postimees Fond edastada CV ja kuni leheküljelise motivatsioonikirja e-posti aadressil ajakirjanduskool@postimees.ee. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles