Noored piltnikud panevad loovuse proovile

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Autasustamisüritusel esineb fotograaf Sven Začek.
Autasustamisüritusel esineb fotograaf Sven Začek. Foto: Arvo Meeks

Käimas on fotokonkurss «Imeline Valgamaa». Osalema on oodatud 13–26-aastased noored oma fotodega Valgamaa loodusest, linnadest ja inimtegevusest looduses. Foto juurde tuleb lisada loominguline kirjutis, milleks võib olla luuletus, lugu või lihtne mõttemõlgutus. Töid võetakse vastu 15. oktoobrini. Inspiratsiooni leidmisel on abiks ka paar töötuba.

13. septembril sõidab bussitäis Valgamaa noori Koorküla Valgjärve äärde fotoretkele, kus fotograaf Ermo Justus jagab näpunäiteid, kuidas teha tõeliselt head fotot. Retk keskendub fotograafia alustõdedele.

24. septembril oodatakse noori osalema loovkirjutamise töötuppa Valga muuseumis, mida juhendab Maarika Mark. Soovitatav on kaasa võtta mõni enda tehtud foto, mis annaks inspiratsiooni teksti loomiseks. Samas võib lasta meeled vabalt lendama ja otsida spontaanselt sündinud teksti juurde sobiva foto konkursile esitamiseks.

Kõik konkursitööd lähevad üles muuseumi Facebooki-lehele. Võitjad kuulutatakse välja 29. oktoobril Valga muuseumis. Iga kategooria parimatele on auhinnad. Autasustamisüritusel esineb muusikalise slaidiprogrammiga Valgas sündinud loodusfotograaf Sven Začek. Kõik huvilised on oodatud.

Parimad tööd kaasatakse loodushariduslikule rändnäitusele «Imeline Valgamaa», mis avatakse Valga muuseumis märtsis.

Konkurss ja töötoad saavad teoks Valga muuseumi, noortekeskuse, keskraamatukogu ja Eesti raamatukoguhoidjate ühingu koostöös. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles